Als ik in deze periode op de fiets stap probeer ik, zeker als het al donker is, zoveel mogelijk op te vallen. Niet alleen goede verlichting op de fiets maar vooral ook opvallende kleding en helm. Voor mijn gevoel scheelt dat al een heleboel en het idee dat je beter zichtbaar bent voor de andere weggebruikers is wel zo prettig. We kregen van ABUS fluor-gele helmen opgestuurd om het verschil te kunnen zien met de andere kleuren.

Be visible

Een beeld zegt meer dan woorden en daarom zijn we op een grauwe dag op pad gegaan met de verschillende helmen. Ik heb zelf wel het gevoel dat ik beter zichtbaar ben, maar het is toch fijn om te weten dat het ook echt verschil maakt. Zeker in een bosrijke of donkere omgeving zijn de geel gekleurde helmen het eerste dat opvalt. Dat kan je goed zien bij de foto’s waarbij de helmen naast elkaar aan het hek hangen. Nu vind ik de zwart/groene helm wel mooier qua kleur, maar de komende periode zal het toch de fluor-gele worden. Het verschil is duidelijk te zien en daarmee val je dus een stuk beter op voor andere weggebruikers.

Alle acht helmen uit ABUS’ road-collectie zijn te krijgen in het Neon-Yellow of Orange-Shrimp. Het gaat in dit geval alleen om de kleur, want de technische specificaties en prijs van bijvoorbeeld de Macator of AirBreaker zijn hetzelfde.

Alle helmen zijn, in de opvallende kleuren, te zien op de website van ABUS.