Het Youtube kanaal van Global Cycling Network draait al zo’n zeven jaar op volle toeren. Inmiddels zijn ze gegroeid tot bijna twee miljoen volgers en hebben ze meerdere presentatoren. Één van die presentatoren is oud veldrijder en meervoudig Amerikaans kampioen cyclocross Jeremy Powers. Nadat hij in april 2019 zijn carriere beëindigde, sloot hij zich aan bij de crew van GCN.

Cyclocross Legends
In Amerika zal Powers zeker tot een legende worden bestempeld. In het eerste half jaar dat hij werkzaam is voor het Youtube kanaal, is hij inmiddels bij vier ‘cross-legendes’ langs geweest om een video te maken. Daarbij heeft hij drie Belgische oud wereldkampioenen voor de camera, en volgt hij ze met hun dagelijkse werkzaamheden sinds ze gestopt zijn. Het zal geen verrassing zijn dat het bij al deze drie heren, Wellens, Nys en Albert, een fiets-gerelateerde job is. Naast deze drie heren gaat hij ook een dag op pad met Annemarie Worst.

De video’s hebben elk een eigen karakter. Zo gaat hij met Worst op pad om te trainen, ontmoet hij Sven Nys bij zijn eigen cyclingcenter in Baal en gaat hij op bezoek bij de BikeStore van Niels Albert. Bart Wellens zit (samen met Nys) nog wel het meest in het echte cross-wereldje, als ploegleider van de dames van Triple7. Met hem loopt hij de hele dag mee tijdens de Koppenbergcross.