De RC703, RC302, RC102 en MW502. Dat zijn de namen van de nieuwe fietsschoenen van Shimano. Het is een serie fietsschoenen die onder de S-Phyre topschoenen zit, maar wel met technologieën die we kennen van de toplijn. De schoenen zijn daardoor iets meer betaalbaar, en dus voor een breder publiek interessant. We nemen je mee door de nieuwe collectie. De racefietsschoenen die voor zowel dames als heren een specifieke fit hebben gekregen.

RC703 in de kleur zwart

De RC703 heeft de looks en veel eigenschappen van de S-Phyre schoenen gekregen

Op het eerste oog heeft de RC703 veel weg van het S-Phyre topmodel. Qua uiterlijk lijken de schoenen op elkaar en ook de RC703 heeft twee BOA-sluitingen. Voor deze schoen kiest Shimano voor de L6Z-sluitingen van BOA. De bovenkant is van ademend synthetisch leer en de schoen heeft volgens Shimano een race fit, die dus rondom goed sluit. De carbon zool heeft een stijfheidsindex van 10 meegekregen. Ter vergelijk, de S-Phyre fietsschoen heeft een stijfheidsindex van 12. Een naadloze tussenzool zorgt ervoor dat de schoen lekker zit. Dit zorgt er ook voor dat de kracht die je op de pedalen geeft zo goed mogelijk wordt overgebracht.

Met een prijs van € 229,95 is deze schoen wel een stuk aantrekkelijker geprijsd dan het topmodel. Voor zowel dames als heren is de schoen verkrijgbaar in het wit en zwart, en voor de heren is er ook nog de kleur Sage Green die je op de headerfoto ziet. Ik vind de witte versie van deze schoenen erg gaaf. De schoenen zijn namelijk volledig wit, inclusief de BOA-sluitingen, draadjes en binnenkant.

RC703 in de kleur wit

De RC302 met één BOA-sluiting

De RC302 heeft één BOA L6E-sluiting en heeft een ademende bovenkant van synthetisch leer. De RC302 heeft dezelfde tussenzool als de RC703. De nylon zool is versterkt met glasvezel voor extra stijfheid maar is natuurlijk niet zo stijf als de carbon zool. Deze schoen kost € 114,95 en is voor zowel dames als heren verkrijgbaar in het wit, zwart en donkerblauw.

RC302 in de kleur donkerblauw

De RC102 heeft drie klittenbandsluitingen

De RC102 fietsschoenen zijn voorzien van drie klittenbandsluitingen, en volgens Shimano is deze schoen de juiste combinatie tussen comfort, verkoeling en prestatie. De RC102 fietsschoenen kosten € 94,95 en zijn voor heren verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en donkerblauw. Voor dames heb je de keuze uit de kleuren zwart en paars.

Het damesmodel van de RC102 in de kleur paars

De MW502 is voor de winter en heeft enkelbescherming

Yes, het is eindelijk zomer maar je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn. En dat moet Shimano ook gedacht hebben, met de introductie van deze MW502 fietsschoenen voor de winter. De schoenen zijn bedoeld voor off-road, dus bijvoorbeeld als je gaat gravellen in de winter. Ze zijn dan ook bedoeld om te gebruiken met SPD-pedalen. Je kan er natuurlijk ook woonwerk kilometers mee maken. De schoenen sluiten met een flap die een fleece binnenkant heeft en een waterdichte buitenkant. De enkel wordt beschermt met een neopreen enkelcover. De MW502 fietsschoenen kosten € 159,95 en zijn verkrijgbaar in normale en extra brede maten.

Meer info via Shimano.

MW502 fietsschoenen voor off-road ritten in de winter