Wij wielrenners bestempelen Italië als een wielergek land! Wat mij betreft hebben ze de mooiste grote ronde, zijn de Dolomieten een fantastisch gebied en heb je met de Strade Bianche, Milaan – San Remo en de ronde van Lombardije een paar hele mooie wedstrijden. Datzelfde zullen de voetballiefhebbers ook zeggen over Italië. Een voetbalgek land.

Cinelli en Inter Milan

Milaan is wat betreft het voetbal wel de hoofdstad in Italië. Met twee grote voetbalclubs op het hoogste niveau, waarvan Internazionale er één is. Samen met Cinelli heeft Inter Milan, zoals de club ook genoemd wordt, een limited lijn op de markt gebracht. Een kit die bestaat uit een bib, jersey, sokken en een koersklak. Deze zijn voornamelijk blauw gekleurd en heeft een kunstzinnig design met uiteraard de logo’s van Internazionale en Cinelli.

Naast de kit, hebben ze ook twee fietsen met een dropbar die binnen deze limited samenwerking vallen. Een gravelbike en een racefiets. De Nemo Tig Gravel heeft een wit met blauw frame terwijl de Road Disc uitvoering een blauw met wit frame heeft. De designs van het frame zijn hetzelfde maar dan in omgekeerde kleuren. Uiteraard hebben beide frames hun eigen specifieke geometrie en onderdelen waarmee ze zijn opgebouwd.

Columbus HSS Spirit staal

Voor de kenners zal het geen nieuws zijn, maar bij de Nemo Tig modellen van Cinelli hebben we het over stalen frames. De frames zijn gemaakt van de bekende Columbus HSS Spirit buizen, die d.m.v. tig-lassen aan elkaar zijn gelast. Beide fietsen zijn compleet Italiaans. Dat geldt dus niet alleen voor de frames die custom zijn gemaakt met Italiaans stalen buizen.

De groepset is, hoe kan het ook anders, van Campagnolo en bij de Nemo Gravel is dat de Campagnolo Ekar 13-speed groep. De wielen zijn de aluminium Fulcrum Rapid Red die ze specifiek voor het gravel hebben ontwikkeld. Uiteraard met een paar Italiaanse gravelbandjes uit de stal van Pirelli. Het stuur, stuurpen en zadelpen komen van Cinelli zelf.

Op het stalen frame van de Nemo Road Disc vind je ook niets anders dan Italiaanse top-onderdelen zoals de Campagnolo SuperRecord EPS Disc groepset en Campagnolo Bora WTO wielen. Ook hier banden van Pirelli en een carbon stuur, stuurpen en zadel van Cinelli. Het is geen geheim dat een custom stalen fiets een prijzige hobby is en dat is ook in dit geval niet anders. Voor de Nemo Tig Gravel zal je € 5190,- gaan betalen en de Nemo Tig Disc Road kost € 11900,-. Volgens mij zijn deze fietsen daarmee echt weggelegd voor de ultieme liefhebber van fietsen en Internazionale!

Via Cinelli