Mocht je nog op zoek zijn naar vrolijke, opvallende fietsschoenen voor offroad avonturen op je gravelbike, dan zit je met de nieuwe Fizik Vento Proxy fietsschoenen wel goed. Fizik lanceert de schoenen als betaalbare tegenhanger van het offroad topmodel, de Ferox. Naast de opvallende kleur zien we dat de fietsschoenen één BOA-sluiting hebben en veel ventilatiegaten.

Oranje, paars en fluorgeel

We beginnen met de kleur, want dat is toch wel het meest opvallende aan deze schoenen. Fizik noemt de kleur Coral / Purple, en die bestaat uit een koraaloranje basis in combinatie met paarse vlakken en fluorgele details. De BOA is zwart en de onderkant van de schoen is grotendeels grijs. Merknaam Fizik staat subtiel op de zijkant van de schoenen vermeld. Ik vind de combinatie van felle kleuren prachtig, maar als het voor jou een beetje té is, dan zijn de schoenen er ook nog in het zwart en donkerblauw. Die laatste kleur wordt gecombineerd met lichtblauwe vlakken en roze details.

Per stuk wegen de schoenen 326 gram. Op de mesh boven- en zijkant zien we veel ventilatiegaten, die doorlopen tot over de hele zijkant. De Vento Proxy krijgt een X3 kunststof buitenzool, en het loopvlak heeft grote, rubberen noppen. De zool scoort qua stijfheid een 8 op hun schaal van 1 tot 12. Dat is minder stijf dan de carbon zool van het topmodel Ferox, maar het verhoogt dan wel weer het loopcomfort.

De prijs van de Fizik Vento Proxy is € 229,- en de schoenen zijn in 23 maten verkrijgbaar. De andere kleuren zie je op de foto’s hieronder, maar als je het mij vraagt is de vrolijke kleur Coral / Purple toch echt de eye-catcher die je moet hebben.

Meer info via Fizik.