Canyon had er zelf misschien ook niet meteen rekening mee gehouden dat er eerst een gele Aeroad zou komen, maar deze hadden ze al in de planning: een speciale Ultimate voor de Tour. Zowel Alpecin-Fenix als Arkéa-Samsic doen mee aan de Ronde van Frankrijk dankzij een wildcard en dat is dan ook het thema van de fiets.

Speelkaarten

De WorldTour teams zijn automatisch verzekerd van deelname, maar met de wildcards die organisator ASO heeft, willen ze ook andere ploegen een kans geven. Alpecin-Fenix en Arkéa-Samsic voeren de lijst van de ProSeries klasse aan dat direct onder WorldTour zit. Er zal vast ook een gunfactor zijn en laten we de commercie ook niet vergeten. Van Wildcard naar speelkaart is dan een kleine stap. En dat is precies het thema van de fiets met de Joker als boegbeeld, die symbool moet staan voor geluk.

Bretagne

Als je (heel) goed kijkt zie je de beeltenis van een hermelijn in de jokerkaart verwerkt, hetgeen een hommage is aan Bretagne, de startregio van de Tour. De regio is ook de basis van de Arkéa-Samsic ploeg. Het is extra speciaal dus voor hen om in de regio een aantal etappes te rijden. Élie Gesbert, die op deze fiets te zien zal zijn, komt zelf ook uit Bretagne.

Speciaal, en te koop

Daar waar de gele Aeroad exclusief voor Mathieu van der Poel is gemaakt, zal deze Ultimate CF SLX Disc TDF gewoon te bestellen zijn bij Canyon. Maar er zullen naar aanleiding van de 108e Tour de France ook maar 108 exemplaren van worden vervaardigd á € 5.999,- per stuk.

Daarvoor krijg je een SRAM Force eTap AXS groepset inclusief vermogensmeter, Canyon’s CP10 geïntegreerde cockpit, DT Swiss ARC 1400 DiCUT 50 mm carbonwielen met Continental GP 5000 skinwall banden. Oh ja, ook nog een pak speelkaarten met hetzelfde ontwerp als op de fiets…

Comments are closed.