Het Amerikaanse Wolf Tooth is een producent van onderdelen en accessoires, voor zowel de racefiets (en aanverwanten) als de mountainbike. Het EnCase system is een item dat bruikbaar is voor beiden.

Met het Wolf Tooth EnCase system heb je altijd een tooltje bij je mocht je met pech komen te staan. Nu vergeet ik zelf nog wel eens om deze in de zak te steken, maar het EnCase systeem monteer je eenvoudig in het stuur van je fiets waardoor je altijd voorzien bent van gereedschap onderweg.

Er zijn twee verschillende uitvoeringen van het EnCase system. Je kan kiezen tussen de Hex-Bit Wrench Multi-tool en de System Chain + Tire Plug Multi-tool. Je hoeft overigens niet te kiezen, aangezien je stuur twee uiteinden heeft en er dus ook ruimte is om beide tooltjes mee te nemen.

Hex Bit Wrench Multi-tool
Het tooltje heeft acht bitjes, goed voor veertien verschillende gereedschappen, die in de draaibare kop geklikt kunnen worden. Zo heb je de beschikking tot verschillende maten torx en inbus sleutels, een platte en kruisschroevendraaier, spaakspanner en een tooltje voor de ventielkern. De bitjes zitten met magneetjes en elastiekjes in de schacht van de tool.

Chain + Tire Plug Multi-tool
De ‘Chain + Tire Plug’ tool heeft twee gereedschappen. Aan de ene kant zit een kettingpons. Voor gebruik van deze pons heb je wel een 4 mm inbussleutel nodig, die bijvoorbeeld in de andere tool zit. Als je de achterkant van de tool afschroeft vind je de benodigdheden om een tubeless band te repareren. Een setje met zogeheten Tire Plugs en de Tire Plug inserter. Mocht je een groot gat in je band hebben, die met latex niet meer gedicht wordt, kan je deze dichten met behulp van een plug.

Storage Sleeves
De tooltjes zijn geschikt om mee te nemen in je stuur, maar daarvoor heb je wel de EnCase System Storage Sleeves nodig. Deze sleeve vouw je om het tooltje heen, waarnaar je hem in je stuurbuis duwt. Daarnaast is er nog ruimte over voor bijvoorbeeld een quick-link of extra ventiel. Het uiteinde van de sleeve is de endcap, die er voor zorgt dat alles op z’n plek blijft wanneer je aan het fietsen bent.

De tools zijn verkrijgbaar via de webshop van Wolf Tooth en kosten € 49,95 per stuk. Naast een tool heb je dus ook een Storage sleeve nodig. Deze worden verkocht per twee stuks en daar betaal je zo’n € 34,95 voor. Wanneer je van plan bent beide tooltjes aan te schaffen ben je het goedkoopst uit met de EnCase System Bar Kit, waarbij je beide tools en een setje Storage Sleeves krijgt. Deze is te bestellen voor € 119,95,-. Op de dealerpagina van distributeur Mountain Sports is te zien waar je ze kan kopen.

via Wolf Tooth