Drie nieuwe kleuren voor de Kreissäge RS, én het frame is nu voorzien van een UDH, een universal derailleur hanger. Zoals we gewend zijn van het Duitse Standert zijn de designs lekker opvallend en uitdagend, maar wel op een stijlvolle manier. De aluminium racer heeft een strakke uitstraling met weggewerkte bekabeling en mooie componenten.

De kleur Peel Off Orange

Aluminium frame met carbon voorvork

De Kreissäge RS is een aluminium model van het Berlijnse merk, en is gemaakt van Italiaanse Dedacciai scandium buizen. Volgens Standert resulteert dit in een stijf frame dat toch nog steeds comfortabel is. De voorvork is van carbon en het frame is geschikt voor banden tot maximaal 30mm breed. Alle kabels lopen binnendoor en het frame is bedoeld voor elektronische groepsets. Wat erg sierlijk oogt is de staande achtervork, waar een subtiele bocht in is gemaakt.

Een subtiele bocht in de staande achtervork

Drie nieuwe designs

Drie nieuwe kleuren dus: See Ya Silver, Peel Off Orange en Get It Green. Binnenkort volgt de Team Edition nog, als vierde kleur. En zoals we eigenlijk wel gewend zijn van Standert zijn de designs weer erg goed gelukt. Persoonlijk vind ik de kleur Get It Green heel erg gaaf. Het frame is legergroen, met goudkleurige decals en oranje details. Een prachtige combinatie.

De kleur Get It Green

Als tweede is er de knallende kleur Peel Off Orange, gecombineerd met crèmekleurige decals en roze details. De crèmekleur van de decals matcht perfect met de zijkant van de Vittoria Corsa Pro banden. Een gewaagde kleur, waarmee je zeker opvalt. En als laatste is er dan de kleur See Ya Silver, die erg veel weg heeft van de kleur Silver Lily op de vorig jaar vernieuwde Standert Triebwerk. Een zilverkleurig frame met lichtpaarse decals.

De kleur See Ya Silver

In framemaat 54 weegt het frame 1360 gram en de carbon voorvork 400 gram. Losse frames zijn verkrijgbaar vanaf € 1.949,01 en als je voor een complete fiets gaat ben je minimaal € 4.799,- kwijt. De Kreissäge RS heeft dan een Shimano 105 R7170 Di2 12-speed groepset en een aluminium DT Swiss AR 1600 wielset. Verder zien we een Fizik Vento Argo R1 zadel, Deda Superbox DCR stuurpen, Deda Superzero RS carbon stuur en een carbon Zipp SC SL zadelpen.

Upgraden kan, naar bijvoorbeeld een Ultegra Di2 of Sram Force eTap AXS groepset. Ook heb je de keuze uit verschillende carbon DT Swiss wielsets en een powermeter. En uiteraard behoren CeramicSpeed upgrades ook tot de mogelijkheden.

Meer info via Standert.