Bahrain McLaren Merida

Er is een hoop gaande bij Bahrain Merida. Ze heten nog heel even zo, want per 2020 heten ze Bahrain McLaren. Nieuwe naam, nieuwe kleuren, een paar nieuwe renners, maar nog wel dezelfde fietsen.

Merida blijft het team sponsoren met hun materiaal, maar niet meer in de naam. Die plek wordt overgenomen door McLaren. Merida was sinds 2017 de belangrijkste partner van het team. Ze doen nu dus een stapje terug.

Het team blijft rijden op Merida, waaronder op deze Reacto. Oranje en zwart gaan goed samen!

McLaren is geen vreemde van het team. In 2019 zijn ze gaan samenwerken met het wielerteam met grootste ambities. Dit lijkt dus een volgende stap in het avontuur, en het laat ook zien dat ze het serieus nemen.

De nieuwe kleuren van het team komen ook niet helemaal uit de lucht vallen, dat zijn namelijk de kleuren van McLaren. De Formule1 fans herkennen waarschijnlijk de kleuren van het team van Sainz en Norris.

Als we berichtgeving en de socials rondom de release van het nieuwe tenue moeten geloven zijn de meningen nogal verdeeld. Wij zien vooral een strak ontworpen tenue dat makkelijk herkenbaar zal zijn in het peloton. We zijn benieuwd wat jullie er van vinden.

Samen met alle wijzigingen van het team zijn er ook behoorlijk wat personele wijzigingen. Nibali is met zijn broer vertrokken naar Trek-Segafredo en Rohan Dennis had er geen zin meer in, of zoiets, hij gaat bij Ineos verder. Maar daarvoor komt heel wat in de plaats: natuurlijk Wout Poels, maar ook Mikel Landa en Mark Cavendish komen het team versterken. Naast Poels komt er overigens nog een Nederlander, zij het minder bekend: de 22-jarige Kevin Inkelaar.

Ivan Cortina en Mohoric