Veel wielervaders hopen natuurlijk een beetje dat hun zoon of dochter ook wordt gepakt door de liefde voor het wielrennen. Met een mooi fietsje probeer je ze al een beetje warm te maken. Als je je gezonde verstand gebruikt geef je ook weer niet te veel uit. Maar als de liefde voor de fiets het logisch nadenken heeft verdreven (of als je echt te veel geld hebt), dan is de Big Forest Roadrunner misschien wat… Een loopfiets voor ‘maar’ € 4250,-.

Het is natuurlijk absurd, maar ook weer erg leuk. Voor die € 4250,- wordt het fietsje met de hand gebouwd door Robert Piontek, de eigenaar en framebouwer bij Big Forest Roadrunner. Je kunt daar alle soorten frames laten bouwen. Maar je kunt ook bij ‘m in de leer om je eigen frame zelf te bouwen.

Het idee van de Roadrunner begon toen Roberts dochter er aankwam. Dat was zes jaar geleden. Iets te laat dus. Nu heeft hij de fiets gebouwd voor zijn zoontje. Het frame is in tweeën te delen. Wat is daar het nut van? Nou, zo passen ze in twee fietstassen. En kan je de loopfiets dus makkelijk opbergen als je kind moe is. De fiets heeft hetzelfde afwerkingsniveau als een ‘volwassen’ fiets. Dus met balhoofdplaatje en het kleine boompje. Oh en de wielen zijn opgebouwd met Chris King naven en 12 inch carbonvelgen. De zoon van Robert is een echte mazzelaar!

Meer info via Big Forest Frameworks

Tags: