Absoluteblack is een merk dat je waarschijnlijk kent van hun kenmerkende ovale bladen en ceramische derailleur kooien. Maar Absoluteblack verkoopt ook remblokken voor schijfremmen met een nogal bijzonder en functioneel design.

Een bijzonder fraai design

De remblokken van Absoluteblack, de zogenaamde GRAPHENpads zijn geen standaard remblokken. Deze remblokken zijn uitgerust met een opvallend mooie koelvin. De koelvin is opgebouwd uit ruitjes die schuin staan, zo krijgt de vin een holografisch effect en belangrijker, het zorgt voor een betere afvoer van de warmte. De GRAPHENpads hebben de IF Design Award 2023 gewonnen. De remblokjes zijn er voor schijfremmen van Shimano, Sram eTap AXS en voor sommige Campagnolo remmen. Alle drie de versies zijn uitgerust met deze koelvin.

Grafeen als vervanger

De remblokjes bevatten een speciaal ontwikkeld grafeen compound. Het grafeen zorgt voor een betere remkracht, gaat langer mee en transporteer de warmte beter naar het metalen achterplaatje, volgens Absoluteblack. Er wordt geen gebruik gemaakt van koper of andere zware metalen, dit is vervangen door het grafeen. Een setje remblokken gaat volgens de test van Absoluteblack rond de 8000 kilometer mee in heuvelachtig terrein. Voor een setje remblokken betaal je € 59,99. Ik vind ze er wel erg gaaf uitzien!

Meer info via AbsoluteBLACK