Als je dan toch een unieke racefiets laat maken, dan kunnen wij niet anders dan blij zijn als de eigenaar bij ons op kantoor langs komt om zijn racefiets te laten zien. Deze keer is het Joop die zijn afgelopen maand geleverde, handgemaakte titanium Blacksmith Strada kwam laten zien. We hebben er meteen wat mooie foto’s van gemaakt en dit wilden we natuurlijk even met jullie delen.

Waarom deze titanium Blacksmith?

Al een tijdje zat Joop met het idee om een custom fiets te laten maken. En wie wil dat nou niet? Hij kwam na veel kijken, praten en lezen terecht bij Blacksmith. Waarom? Omdat hij hier na een paar gesprekken het beste gevoel bij had. En ze konden maken wat hij voor ogen had. Een titanium custom racefiets.

Onder het genot van een kop koffie vertelt Joop enthousiast over het proces van 5 maanden dat het heeft geduurd om tot deze fiets te komen. Over elk detail is nagedacht en daar moesten beslissingen over worden genomen. Uiteraard zat er ook een bikefit in het proces en aan de hand daarvan werden verschillende keuzes gemaakt wat betreft de geometrie. Titanium zou het materiaal worden. Shimano Ultegra Di2 de groep. Zelfs over de naven had Joop een gedachte. De RS4 van Hope, omdat deze ook zo’n mooie ratel hebben. Daaromheen werden de Thor velgen gespaakt.

Bij zo’n titanium frame horen natuurlijk ook een titanium zadelpen en bidonhouders van hetzelfde materiaal. “Belachelijk duur natuurlijk, die bidonhouders, maar ja! Zo’n fiets maak je maar een keer in je leven”, was de reactie van Joop. “Ik wilde de fiets op mijn manier  helemaal compleet maken. En dan passen daar geen pastic/carbon bidonhouders op maar enkel titianium”

Wanneer je zo met hem praat, valt op dat het proces om tot de racefiets te komen misschien wel net zo leuk is, dan het ontvangen van de Blacksmith racer zelf. Bijna dan. Want wat een plaatje is het. De kleuren komen ook uit de koker van Joop zelf. Oké, met wat inspiratie van allerlei racefietsen op het internet is dit de kleur geworden. Daarmee werd ook nog wat gespeeld en getest door Blacksmith, maar het resultaat mag er zijn. De fiets is met 8,58 kg aan onze weegschaal niet de lichtste, maar daarvoor kies je ook niet een titanium frame. Genoeg geschreven. Hieronder de specificaties en de foto’s.

Specificaties

Frame: Blacksmith Strada
Voorvork: Columbus Futura Disc
Balhoofd: Cane Creek 110
Groepset: Shimano Ultegra Di2 Disc
Wielen: Thor met Hope RS4 naaf
Bidonhouders: King Cage
Cockpit: Deda Superzero
Zadelpen: PMP Ti
Zadel: Fizik Arione R3
Banden: Wolfpack Nylon 26mm

Joop bedankt voor het laten zien van je racefiets!
Heb jij nou ook een unieke, custom racefiets die je bij ons op kantoor wil laten zien, mail ons op redactie(at)racefietsblog.nl