In het jaar 2018 slaat het Duitse Bombtrack met de Audax een nieuwe richting in. Tot op heden was de Audax een echte toerfiets waar je menig randonneur blij mee maakt. De nieuwe Audax is minder een toerfiets, en wordt in de markt gezet als een endurance racer. Schijfremmen en een geometrie die compacter is waardoor de fiets wat ‘agressiever’ zal rijden. Neemt niet weg dat het nog steeds een fiets is voor de echte kilometervreter.

De Bombtrack Audax heeft een stalen frame met carbon voorvork. Staal mag dan wat zwaarder zijn dan carbon, het biedt ook wat meer comfort terwijl de stijfheid tegenwoordig toch goed is. Voor een endurance racer ideaal. Een full carbon voorvork met een aantal montagepunten voor extra bidonhouders of bagagerekken. De Audax is geschikt voor 650B wielen en is voorzien van steekassen. Een set wielen dat opgebouwd is met onderdelen van het merk Hunt. Asymmetrische velgen en een naaf die geschikt is voor 6-bolt disc montage. Geen center lock schijven dus.

Dat er ruimte genoeg voor de banden is tussen het frame blijkt wel uit de WTB Horizon banden van 47mm breed. Met deze combinatie is het niet alleen een endurance racer, maar ben je ook vrij om allerlei ondergronden te berijden. Schakelen en remmen gaat mechanisch. Met de Shimano 105 2X11 groep heb je genoeg versnellingen om alle terreinen mee te pakken. De remklauw is het enige dat niet van Shimano is, maar van TRP. Een set flat-mount TRP Spyre mechanische schijfremmen. Aan de voorkant een 160mm schijf en aan de achterkant 140mm. Het frame is overigens wel geschikt voor Di2 en hydraulische remmen, mocht je de fiets willen upgraden.

Stuur, stuurpen en zadelpen komen uit de eigen Bombtrack collectie. Evenals het ‘shock-proof’ stuurlint dat om het stuur is gewikkeld. Deze stalen endurance racer heeft een gewicht van 12,4 kg zonder pedalen en is te koop voor € 2199,99. Hij zal leverbaar zijn vanaf januari 2018.

 

meer info via Bombtrack