Als leverancier van de roze trui tijdens de Giro d’Italia heeft Castelli altijd een leuke serie shirts met de Giro als thema. Dit jaar is het niet anders. Ook de standaard klassementstruien worden in een oplage gemaakt voor de liefhebber. Na de etappe van gisteren heeft Mathieu van der Poel er in ieder geval al een paar in z’n bezit. Ik loop even met je door de verschillende shirts.

Castelli #Giro105 Jersey

Het meest bijzondere shirt is denk ik wel dit #Giro105 shirt. Als je snel kijkt, lijkt het een donkergrijs wielershirt met wat horizontale lijntje en het Giro logo op de borst. Maar de streepjes staan voor het aantal etappes en de kleur geeft aan wat voor soort etappe het is. Draai je het shirt om dan zie je daar weer die strepen, ingevuld met de etappes van deze Giro. Net als de tourdata van een artiest. Gaaf gedaan. En als leuk klein detail is de rits roze die je open doet met een kleine versie van de gouden trofee. De prijs is € 90,-

Drie specials

Ze hebben bij Castelli nog drie shirts gemaakt met een speciaal thema uit de Giro. Twee beklimmingen met de Mortirolo, de Marmolada en een shirt met de Sforzato wijnstreek etappe. Dat laatste shirt is er dan ook in de kleur bordeaux. Of in de kleur sforzato als je het Italiaans wil houden 😉

Alle drie de shirts hebben speciale details in het design. Het Mortirolo shirt is er in het wit en het Marmolada shirt is er in het blauw. De prijs voor de shirts is € 90,-.

Castelli Giro Sforzato
Castelli Giro Mortirolo
Castelli Giro Marmolada

Castelli Fuori #Giro Jersey

Dan is er ook nog het Fuori shirt. Dit shirt oogt heel klassiek en dat klopt wel. Het is geïnspireerd op truien uit het verleden. Het shirt is er in drie verschillende versies waarvan ik de witte met roze details het mooiste vind. De prijs is € 110,-. Maar zoals gezegd kan je bij Castelli ook terecht voor de leiderstruien.

Meer info via de verdeler van Castelli