Iris Slappendel heeft alweer even haar eigen merk stijvolle en kleurrijke wielerkleding. Met het Deense Coh&Co heeft ze samengewerkt aan een bijzondere fiets.

Zoals je op de foto ziet heeft de fiets geen racestuur. Coh&Co heeft ook een gravelracer met het frame opgebouwd, dus het kan wel. Terug naar de speciale fiets, want die is toch wel bijzonder. Niet in de laatste plaats omdat Iris Slappendel zelf het hele grafische ontwerp voor haar rekening heeft genomen. Hierin heeft ze geprobeerd een verbinding te leggen tussen Rotterdam en Kopenhagen en ook tussen de natuur en urban cycling. Het design is typisch haar stijl. Als je haar kleding kent, zal je dit ontwerp ook herkennen.

Maar er is meer over de fiets te melden dan alleen het ontwerp. Het frame is namelijk samengesteld met StoneWeave technologie. Hoe ze het precies doen weten wij ook niet, maar het is combinatie van recyclebaar carbon en steenvezels. Het moet heel robuust zijn en met 9,5 kg heeft de fiets een schappelijk gewicht.

Omdat makers, Coh&Co, geloven in hun frame krijg je levenslange garantie en een buy back garantie na 10 jaar. Dat wil zeggen dat ze het frame terugkopen als je dat wilt. Na een buy back gaan ze het óf refurbishen óf op een verantwoorde manier recyclen.

Je hebt nog tot 25 november om op de fiets te bieden bij Charityauctionstoday.com. Op moment van schrijven staat het bedrag op € 1.200,-.

Het gaat om de StoneWeave Erik single speed in maat 57. De aandrijving is een Gates Carbon drive. De fiets komt met Schwalbe Kojak 650B x 1,35 banden.

De gravelvariant van het frame met 1×11 Gevenalle shifters en derailleur