Afgelopen weekend is de Vuelta begonnen, en al vrij snel viel me de bril van Nairo Quintana op. Zijn ploeg Movistar wordt gesponsord door 100% en het model dat hij droeg was voor mij nog onbekend. Een korte zoektocht op het internet leerde me dan ook inderdaad dat de bril net nieuw op de markt is.

Hij heet Korbin X en is een ode aan de geschiedenis van het fietsen. Of zoals ze het zelf omschrijven; ‘Kiss the past hello’. De bril wordt in de campagne van het merk gedragen door een andere oude bekende, Sven Nys. Die overigens helemaal in stijl is gekleed, terwijl hij over de Furkapas en Gotthardpas rijdt.

Jaren ’80 retro look

De meest opvallende uitvoering van de Korbin X is wel de geel/roze/blauwe Satin blue bril, die echt een enorme jaren 80 vibe heeft. Deze heeft een blauwe multilayer mirror lens, een fluorgeel met blauw montuur en roze pootjes. De lens is voor zonnige omstandigheden en laat volgens het merk 12% licht door. Het logo staat in het roze afgebeeld op de gele zijkant. Een combinatie van kleuren dat zo erg met elkaar vloekt dat het mooi is. Bij de neusvleugel, en op de bovenkant van het montuur zitten openingen voor ventilatie, want aan de zijkant is daar weinig ruimte voor met dit montuur.

Purple of black chrome

Naast de opvallende Satin blue bril is de Korbin X ook verkrijgbaar in het paars-chrome of zwart-chrome. Dat chrome zit hem vooral in het erg glanzende montuur. Ondanks dat de brillen egaal gekleurd zijn vallen ze alsnog erg op, zeker de paarse versie. De lens die er in deze purple chrome bril zit, is eveneens paars van kleur en ook een multilayer mirror lens. Deze laat iets meer licht door maar met 29% is dat nog steeds een bril die je bij overwegend zonnig weer zal gaan gebruiken. Deze bril kost, net als de eerder genoemde Satin blue uitvoering, € 189,-

De black chrome uitvoering is een tientje duurder en kost € 199,-. Dit komt omdat er in deze bril een contrast verhogende HiPER lens zit. Deze HiPER silver chrome lens heeft een lichtdoorlatendheid van 15% en is daarmee ook bedoeld voor de zonnige dagen.

Via 100%