Tijdens het WK veldrijden reed Mathieu van der Poel met een knal oranje 100% S3 bril. Hij viel me op, omdat deze tijdens de lancering van de 100% S3 niet in het assortiment zat. Ik wachtte op het bericht dat er een Limited ‘100% VDP-serie’ zou verschijnen, zoals we ook bij Sagan hebben gezien. Dit bleek helaas niet zo te zijn, maar de bril is wel opgenomen in de 2020 collectie.

100% nieuwe kleuren

Dat ik niet de enige ben die de bril mooi vindt, blijkt wel uit het feit dat hij inmiddels al is uitverkocht. Gelukkig zijn er meerdere mooie kleuren zoals de blauw paarse S3. Persoonlijk vind ik dit de meest toffe kleurstelling van deze collectie. Bij 100% zelf noemen ze deze kleur: Matte Metallic Into the Fade. In het midden is het montuur blauw en dit loopt naar de zijkant over in paars op de pootjes. De uiteinden zijn lichtblauw en dat matcht, net als het neusstukje, mooi met de kleur van de lens. Deze Blue Topaz lens werd geïntroduceerd samen met de Limited Edition Sagan collectie.

Voor 2020 hebben ook de andere modellen van 100% nieuwe kleuren gekregen. Alle details en verschillende modellen kan je vinden op de website van 100%.