Bianchi introduceert de opvolger van de in 2021 gelanceerde Impulso gravelbike, en het model is volledig vernieuwd. Wat gelukkig altijd blijft zijn de celestegroene kleuren op het frame, maar verder is de gravelbike helemaal aangepakt met de focus op een gravelbike die gemaakt is om mee te racen.

In 2021 schreven we over de lancering van de Bianchi Impulso, en die vorige versie introduceerde Bianchi toen ook al als een gravelbike om mee te racen. Waar de race eigenschappen toen vooral in een stijf frame en in het ontbreken van de mounts voor bikepacking tassen zaten, is dat nu wel anders. Het model is volledig vernieuwd en als we naar de foto’s kijken is de eerste indruk die je krijgt eerder van een aero racefiets dan van een gravelbike.

Een strak design

Zoals we van Bianchi gewend zijn is het design strak. Op de ene zijkant van de onderbuis staat de merknaam Bianchi, en op de andere kant staat Reparto Corse. Op de liggende achtervork staat dit weer net andersom, zodat je aan beide kanten van het frame uiteindelijk dezelfde teksten ziet. Op de bovenbuis staat de typeaanduiding en op de voorkant van het balhoofd zien we het prachtige Bianchi logo terug. Als je de fiets van voren ziet ziet het er ook erg strak uit. Verder is het ontwerp vrij clean gehouden en dat staat deze gravelbike heel goed als je het mij vraagt.

Racey geometrie

Het frame is geschikt voor banden tot en met 42 mm en heeft van Bianchi een echte race geometrie gekregen. Die geometrie is gebaseerd op de Oltre RC aerobike en de meer allround Specialissima RC. De racey geometrie zien we aan de lange reach en wielbasis, in combinatie met een kortere stuurpen. Op deze manier combineer je een lange, diepe zit met veel stabiliteit en controle over de fiets, aldus Bianchi.

De overloop van de achtervork in de bovenbuis is heel mooi gedaan en de kromming in de zitbuis geeft het frame een aero uitstraling. Alle kabels zijn netjes weggewerkt en hoewel dit niet uniek is, blijft het een heel strak en clean gezicht. Het stuur loopt in de beugels iets naar buiten en heeft een flair van 16 graden voor extra controle tijdens het fietsen.

Drie uitvoeringen: Impulso RC, Pro en Comp

De vernieuwde Bianchi Impulso is er in drie verschillende uitvoeringen: de RC, Pro en Comp. De RC is het celestegroene topmodel, afgemonteerd met Sram Force AXS en de nieuwe carbon RC43 gravelwielen van Bianchi. Dat dit het topmodel is zien we naast de afmontage ook terug aan de geïntegreerde carbon cockpit. De Impulso RC kost € 6.749,- en is verkrijgbaar in één kleur: celestegroen.

De Impulso RC kost € 6.749

Maar naast de RC zijn er dus nog twee uitvoeringen, de Pro en de Comp. Deze uitvoeringen zijn beide afgemonteerd met Shimano en zijn een stukje betaalbaarder. De Impulso Pro is afgemonteerd met Shimano GRX 820 en Velomann Terbium carbon wielen. Deze versie kost € 4.199,- en is verkrijgbaar in het celestegroen en staalgrijs.

De Impulso Pro kost € 4.199,-

En als laatste hebben we dan de Impulso Comp, en die kost € 2.999,-. Je krijgt de gravelbike dan afgemonteerd met Shimano GRX 620 en Fulcrum RapidRed 900 aluminium wielen. Qua kleuren kun je dan kiezen uit wederom celestegroen en een goudbruine kleur, die ik persoonlijk wel heel gaaf vind.

Meer info via Bianchi.

De Impulso Comp kost € 2.999,-