De Giro d’Italia staat weer op de kalender. Niet in mei, maar in oktober wordt er drie weken in Italië gekoerst. Ook al blijft het toch nog onzeker of het echt allemaal doorgaat. Waar je wel de klok op gelijk kunt zetten is de Giro-collectie van Castelli die elk jaar wordt gepresenteerd. En er zitten genoeg shirts tussen die het kopen waard zijn, zelfs als de Giro niet wordt verreden. Dit zijn onze drie favorieten.

Heritage Maglia Nera

De Maglia Nera is een trui uit het verleden. De zwarte trui werd tussen 1946 en 1951 uitgereikt aan de allerlaatste renner van het klassement. Niet om belachelijk te maken, maar als ode aan het gevecht om de finish te bereiken. De mix van wol en polyester van de Heritage Maglia Nera jersey geeft de trui iets ouderwets, maar met het functioneren van een moderne jersey. De Heritage Maglia Nera heeft een adviesprijs van € 130,-.

Prosecco Jersey

Dezelfde basis is voor de Prosecco jersey gebruikt. Dus een mix van wol en polyester, maar nu in fraaie blauw-groene kleur. De Prosecco jersey is ter ere van de geplande veertiende etappe: een tijdrit door het gebied waar de prosecco vandaan komt. Alleen de kleur vind ik al mooi genoeg, maar het opgenaaide Prosecco label op de mouw maakt de jersey toch wel helemaal af. De Processco Jersey kost € 130,-.

Stelvio Jersey

De Stelvio is gepland als de Cima Coppi van de Giro 2020. En laten we hopen dat hij het ook echt wordt. De Cima Coppi wordt gebruikt om het hoogste punt van de Giro aan te duiden. De Stelvio blijft sowieso een mooie uitdaging en zeker een beklimming die hoog op mijn to-do-lijstje staat! De Stelvio jersey doet in ieder geval eer aan de beklimming. De looks zijn een stuk moderner dan de andere twee jerseys door het gebruik van mesh. De stippellijnen en de cijfers geven op een leuke manier de kenmerken van de Stelvio weer. De Stelvio jersey kost € 90,-.

Meer jerseys uit de Giro-collectie zijn te vinden bij Castelli.