Vlak bij de Tjechische grens in het Duitse plaatsje Waldershof is Cube gevestigd. Wij waren uitgenodigd om de 2017 collectie te bekijken en direct de gigantische nieuwe fabriek te bekijken. Over dat laatste een andere keer meer, deze post gaat over de ruime collectie die er te zien was.

De Aerium C:68 SL is het topmodel van de tijdritfietsen. De prijs is vanaf €4999,- maar wanneer je deze Hadron versie wil met de wielen van Swissside dan ben €6999,- kwijt. De seatstays zijn aangepast en ook zorgen de nieuwe Trp remmen voor extra ruimte zodat dat alle powermeters hierop passen.

cube-aerium-c68sl cube-aerium-c68sl-2

De racers van Team Wanty-Groupe Gobert stonden er ook; de Litening C:68. Deze fiets is er nu ook in de disc variant. Het topmodel stond er met de nieuwe Dura Ace groep. Deze Litening C:68 SLT Disc heeft een prijskaartje van €6999,- en ziet er erg stoer uit in het zwart met de blauwe en rode details.

cube-litening cube-litening-c68-disc2 cube-litening-c68-disccube-litening-c68-disc3

Voor de cross waren er 4 nieuwe cyclocross fietsen. Allemaal van aluminium. Het topmodel, de Cross Race SLT heeft een Sram Force 1 Disc groep en Mavic Aksium disc wielen. En je moet goed kijken naar het frame om te zien dat het aluminium is. Het is zo strak afgewerkt dat je eerst denkt dat het een fram van carbon moet zijn. De prijs voor dit topmodel is €1999,-

cube-cross-race-slt-2 cube-cross-race-slt

De Cube Agree (5 modellen) heeft een aantal mooie stijlvolle kleuren erbij gekregen. Zo viel de zwarte met witte accenten erg op. Terwijl zwart/wit nogal saai klinkt. De Agree C:62 Disc zoals hieronder heeft een 105 groep met schijfremmen en kost €1999,-

cube-agree-c62disc2 cube-agree-c62disc cube-agree-c62disc3

De Atain is de comfortbike van Cube. De in totaal 7 modellen (zowel carbon als aluminium) hebben andere kleuren gekregen. En er zitten ook weer een paar erg geslaagde versies tussen. Voor de Attain Pro Disc met Shimano Sora betaal je €899,- voor de complete fiets.

cube-atain cube-atain3 cube-atain2

Voor de dames heeft Cube de Axial in drie versies. een aluminium versie die een dames geometrie heeft en twee carbon versies die dezelfde geometrie hebben als de heren Agree. De grijze C:62 Disc ziet er echt super stoer uit. Maar smaken verschillen natuurlijk.

cube-axial cube-axial-2 cube-axial-4 cube-axial-5

En dan nog de kleding en accessoires. Bijzonder om te zien dat Cube alles “in-house” ontwikkelt helemaal gezien de breedte van de collectie. Er is bijna niets wat ze niet in de collectie hebben. Hieronder een paar indrukken.

cube-kleding cube-kleding2 cube-schoenen cube-pomp2 cube-pomp

Via Cube

Tags: