Voor de BBB Cycling Limited Series is het merk op zoek naar creatieve, inspirerende fietsers. Zij krijgen dan de mogelijkheid om een BBB Cycling product naar eigen idee aan te passen voor een gelimiteerde versie. Deze keer kreeg Jack Thompson, beter bekend als ‘Jack Ultra Cyclist’ de kans om iets moois te creëren en daarvoor koos hij de Maestro Mips helm.

Het idee

Jack is een ‘huisvriend’ van BBB Cycling en zij supporten hem bij veel van zijn avonturen. Zo is Jack momenteel bezig met een project genaamd ‘Space Odyssey’ waarmee hij dit jaar maar liefst 1.000.000 hoogtemeters op de fiets wil maken om bewustzijn te creëren voor verschillende goede doelen die zich inzetten voor geestelijke gezondheid. Jack woont in het Spaanse Girona en daar wonen ook zijn vrienden ex-prof Taylor Phinney en ontwerper David Roselló, beter bekend als ‘Manifest Butter’. Samen zijn ze gaan zitten en ze hebben naar een manier gezocht om te visualiseren wat er in en om het hoofd van Jack omgaat. De chaos maar ook de balans in het hoofd van Jack komt samen in dit design.

De helm

De Maestro Mips is het topmodel van BBB Cycling. De helm heeft een geïntegreerd MIPS-systeem voor extra bescherming bij een val en de 17 ventilatiegaten zorgen er voor dat je hoofd koel blijft tijdens je rit. Deze limited edition – er is een oplage van slechts 250 stuks – kost € 149,95. Voor deze prijs krijg je een unieke helm met een mooi verhaal. De helm is verkrijgbaar in de maten S (52-55 cm), M (55-58 cm) en L (58-62 cm).

Meer info via BBB Cycling