Een kleine twee jaar geleden lanceerden Basso en Contador de high-end Aurum Magma racefiets. Eentje voor echte liefhebbers want met een prijskaartje van rond de € 10.000,- zijn ze zeker niet voor iedereen betaalbaar. Dat moeten ze zelf ook gedacht hebben want afgelopen week hebben ze de Aurum Magma Essentia gepresenteerd. En daarmee hebben ze een beter betaalbare racefiets in het assortiment.

Aurum Magma Essentia

Een beter betaalbare fiets wil niet zeggen dat hij ook goedkoop is. Nu is het natuurlijk heel persoonlijk wat iemand voor een fiets over heeft, maar als je een Aurum Magma Essentia wil rijden zal je minimaal € 5699,- moeten betalen. Je kan de Magma Essentia prima omschrijven als het broertje van de Magma, want de rij eigenschappen van het frame en de geometrie van deze beide fietsen zijn volgens Contador en Basso gelijk.

Aurum zelf geeft aan dat het frame van de Essentia iets zwaarder is dan de Arum Magma, maar hoeveel dit precies is wordt er niet bij vermeld. Bij de Magma Essentia heb je ruimte voor 30 mm banden, flat-mount schijfremmen, 12 mm steekassen en heb je keus uit zes verschillende maten. Het kleinste frame is een 48, en dit loopt tot een 61 frame. Deze eigenschappen zijn hetzelfde als de duurdere Aurum Magma.

Shimano of SRAM, Enve of Zipp?

Het frame van de Magma Essentia kent twee verschillende kleurstellingen. De stone grey of cyan blue. Mooie kleuren, maar minder spectaculair als je ze naast de Aurum Magma zet wat mij betreft. Het frame kan je laten opbouwen met een SRAM Force eTap AXS groepset of de nieuwe Shimano Ultegra Di2 12-speed groepset. Niet de topmodellen, maar daar dus een stapje onder als je kijkt naar de afmontage. En datzelfde geldt ook voor de wielset, want daarbij heb je de keuze uit een set Enve Foundation of Zipp 303s wielen. Deda is de leverancier van de zadelpen, stuurnok en de stuurpen.

De Aurum Magma Essentia kan je direct bestellen via de webshop. Daar kan je precies aangeven wat je keuzes zijn voor de opbouw qua onderdelen en dan zie je ook direct de uiteindelijke prijs.

via Aurum