En dat zijn er best veel. Sterker nog, er is geen merk dat zoveel WorldTour ploegen voorziet van hun materiaal. Bij de dames rijdt SD Worx al een aantal seizoenen rond op de Tarmac SL7. Bij de mannen blijven, net als afgelopen jaren, Bora-Hansgrohe en Quick-Step Alpha Vinyl op Specialized rijden. En door de overstap van Peter Sagan, die naar TotalEnergies is vertrokken, zal dat de derde ploeg zijn die je in het heren peloton op de Tarmac SL7 van Specialized gaat zien. Bij Specialized geen andere modellen voor de sprint of een bergetappe, want de Tarmac is een alleskunner. Specialized presenteerde hem destijds niet voor niets als ‘One bike to rule them all’.

De Tarmac SL7 voor Peter Sagan bij Team TotalEnergies

Peter Sagan en Team TotalEnergies

Met de komst van Peter Sagan haal je niet zomaar iemand in huis en dat wil de ploeg dan ook graag laten zien. Zijn fiets heeft een hele gave lichtblauwe kleur. Aan de binnenkant van de voorvork staat de naam van Sagan in het rood. Die opvallend rode kleur zie je nog beter terug bij de zadelpen. Nu had die zadelpen van mij niet per se rood hoeven zijn, maar daarmee wordt wel duidelijk bij welk team hij rijdt.

Zijn collega’s van TotalEnergies, waaronder natuurlijk Niki Terpstra, rijden namelijk met een rood-zwarte S-Works. De fietsen van dit team zijn afgemonteerd met Roval wielen en componenten en hebben de Shimano Dura-Ace Di2 Disc groepset van afgelopen jaar.

De Tarmac SL7 voor de rest van Team TotalEnergies

Quick-Step Alpha Vinyl

Naast de naam en de nieuwe kleding van Quick-Step Alpha Vinyl is er ook bij de fiets wel e.e.a. veranderd voor de renners. Het frame is wel hetzelfde gebleven maar heeft wel een hele gave en chique mat-blauwe kleur gekregen. En daarnaast is de fiets op de foto’s wél voorzien van de nieuwe Shimano Dura-ace Di2 Disc 12-speed groepset. Naast deze groepset zullen ook de sturen en stuurpennen van Pro zijn. De wielen komen dan wel weer uit de stal van Specialized en dat zijn de Roval Rapide CLX wielen.

De Tarmac SL7 van Fabio Jakobsen

Als regerend wereldkampioen heeft Julian Alaphillippe natuurlijk een eigen regenboogfiets. Op de foto’s van hun trainingskamp lijkt het er allen op dat hij op de witte regenboog fiets rijdt, waar hij ook in de Tour de France van ’21 op te zien was. Wel met de nieuwe Dura-ace Di2 groepset overigens. Toch vind ik de WK uitvoering van zijn S-Works Tarmac SL7 een stuk mooier en wie weet dat hij daar ook wel mee aan de start staat bij zijn eerste koers. Of wellicht dat er nog een nieuwe verrassing uit Specialized’s hoge hoed komt voor de Wereldkampioen.

De Tarmac SL7 voor Bora-Hansgrohe

Bora-Hansgrohe

Eerlijk gezegd had ik verwacht dat de ploeg van Ide Schelling en Wilco Kelderman zou overstappen wat betreft hun fietsen, maar dat is dus niet zo. Zij blijven dus ook op het vertrouwde materiaal rijden. Het frame loop van matzwart naar een matte donkergroene kleur. Het design van hun nieuwe outfit is ook wat donkerder en heeft ook wat rood erbij wat je ook terugziet aan de binnenkant van de voorvork van de fiets. Mooi gedaan vind ik. Op de foto’s is te zien dat deze fietsen zijn afgemonteerd met de lichte Roval Alipinist wielen. Op de bovenbuis van het frame staat het logootje van de ‘Band of Brothers’ wat de bijnaam is voor hun ploeg.

Deze Tarmac SL7 van Team SD Worx vinden wij toch wel het mooist

Team SD Worx

De mooiste S-Works Tarmac SL7 rijdt dit jaar rond in de Women’s Worldtour. Natuurlijk is het een kwestie van smaak, maar het mat paarse frame vind ik echt vet. De kleur is niet egaal paars maar loopt op sommige stukken uit naar een roze kleur. Opvallend is dat deze ploeg als enige niet met de eigen Roval wielen rijdt. SD Worx rijdt met Zipp wielen en de fiets is verder opgebouwd met een Sram Red eTap AXS groepset.

Detail voor de ‘Wolfpack’ van Quick-Step Alpha Vinyl
Detail voor de ‘Band of Brothers’ van Bora-Hansgrohe
Geen specifieke details voor TotalEnergies, wél mooie kleuren

Comments are closed.