Het Amerikaanse merk Strider is een producent van loopfietsen. Tegenwoordig leren veel kinderen de eerste stappen van het fietsen met behulp van een loopfiets. Balanceren op twee wielen en het gevoel van evenwicht terwijl ze met beide voeten aan de grond kunnen. En net zoals bij racefietsen is er ook bij de loopfietsen een overtreffende trap.

Full carbon loopfiets
De Strider ST-R is die overtreffende trap. Een full carbon loopfiets waar je kind u tegen zegt. Als hij of zij al U kan zeggen tenminste. De Strider ST-R heeft een full carbon frame en voorvork. De zadelpen is ook van carbon en is 220 mm lang. Daarnaast krijg je er ook een 293 mm zadelpen bij, voor kinderen tot ongeveer een jaar of vijf. Het balhoofd is voorzien van een Cane Creek headset. De stuurnok is een 50 mm aluminium uitvoering waar een carbon stuur op is gemonteerd. De wielen zijn opgebouwd uit full carbon velgen, tien spaken en aluminium naven. Hierop ligt een setje Schwalbe Big Apple banden en dit geheel wordt gemonteerd met 12mm steekassen.

De Strider ST-R is op dit moment nog niet te koop. Het idee erachter was om voor de fun een droomfiets te ontwikkelen. Wil je hiervoor in aanmerking komen kan je op de website een formulier invullen waarmee je op de wachtlijst wordt geplaatst. De Strider ST-R zal $ 899,99 gaan kosten. Zo’n € 800,- voor een full carbon loopfiets. Overigens ben ik nog wel benieuwd naar het gewicht van dit racemonstertje. Moet niet gekker worden.

Meer info via Strider