Je hebt ons er misschien al in zien rijden, het vrolijk gekleurde Aperol wielershirt. Aperol was het thema van ons jaarlijkse uitje, en ondanks dat er ook Aperol Spritz op het menu stond, hebben we toch een groot gedeelte van het uitje gefietst. En zo hoort het ook!

Met ons zessen hadden we een soort van mini-peloton met allemaal hetzelfde shirt. En eerlijk is eerlijk, met al het groen van de natuur steken de kleuren van het Aperol shirt erg mooi af. Een fotogeniek shirt dus. Maar is het vooral een ludiek shirt of kan je er ook nog lekker in fietsen? Hieronder de bevindingen.

Dit shirt van Pella komt uit de Licensing collectie waar we eerder al over schreven. Daarnaast heeft het Italiaanse Pella nog verschillende andere lijnen van race tot urban en van sport tot custom. Dit shirt is gemaakt van polyester en wordt gemaakt in Italië. Heeft een driekwart-rits aan de voorkant, drie zakken op de achterkant. De onderkant van het shirt heeft een gripper. Eigenlijk is het een klassiek wielershirt.

Aantrekken
Eerst het shirt maar eens aantrekken voordat er gefietst gaat worden. Door de driekwartrits gaat dat over je hoofd. Niet erg, maar ik ben dat helemaal niet meer gewend. Ik heb even in mijn kast gekeken en daar liggen nogal wat shirtjes en om precies te zijn heb ik nog een ander modern shirtje dat een driekwartrits heeft. Alle andere hebben een volledige rits. Ik zeg bewust modern shirt, want de shirts van vroeger hadden bijna allemaal een kortere rits. Het voordeel van deze rits is dat je wanneer je het shirt dicht hebt, nagenoeg geen rits ziet en dus het Aperol logo helemaal tot zijn recht komt. Want daar heb je dit shirt natuurlijk voor.

Klassiek met een moderne fit
Het shirt voelt lekker zacht en door de elastische eigenschap van polyester is de pasvorm echt fijn. De gripper houdt het shirt aan de onderkant op zijn plaats en ondanks dat er genoeg naden aan de binnenkant zitten voel je die niet tijdens het fietsen. Wanneer je de stof uitrekt, zie je dat er kleine rondjes in verwerkt zitten waar de stof wat dunner is. Daardoor heeft het iets meer ademend vermogen. Oké je moet er geen wedstrijden mee gaan rijden, maar met een goed ondershirt hebben we de heuvels rond Spa prima kunnen fietsen zonder met een klam shirt rond te rijden. De eerste insteek van het shirt was ludiek, maar dit klassieke shirt fietst verrassend lekker, waardoor ik er regelmatig mijn rondjes mee ga fietsen. De adviesprijs van het shirt is € 62,-

Looks
En dan hebben we nog niet eens over stiekem het leukste gehad. De reacties van mensen om je heen. Van zwaaien, naar “die wil ik ook”, naar snel een filmpje ervan maken. Genoeg leuke reacties dus. En genoeg mooie foto’s. Ons jaarlijkse uitje was weer geslaagd. Wil je helemaal los gaan dan hebben ze ook nog een bijpassende bibshort, shirt met lange mouwen, winterbroek, jack en handschoenen.

Conclusie
Zo’n shirt als deze koop je in eerste instantie voor de looks. En daarin slaagt hij met vlag en wimpel. Ondanks dat het een klassiek shirt is, is de pasvorm wel modern. Hij zit verrassend goed. Een lange rits zou wat mij betreft nog een pluspunt kunnen zijn.

Meer info via Pella

Tags: