Roeckl is een merk dat gespecialiseerd is in het maken van handschoenen. Niet alleen voor de fiets, maar ook als je gaat skieen of aan paardrijden doet kan je bij Roeckl terecht. Nu houd ik het bij de fiets en het liefst het hele jaar door. De Roeckl Rimbach handschoenen die we kregen opgestuurd zijn volgens het Duitse merk ideaal voor de overgang tussen de zomer en winter.

Handschoen met Bi-Fuision padding

De Rimbach handschoenen die ik test zijn opgestuurd in maat 9. Hiervoor hebben ze een handige meethulp op de website staan, waarbij je aan de hand van de omtrek rondom je knokkels de juiste maat van handschoenen bepaald. De bovenkant van de handschoen is van een dunne stof die volgens Roeckl winddicht en waterafstotend is.

De binnenkant van de handschoen is dikker en voelt ook stugger. Hier zit Bi-Fusion padding, waar Bjorn al enthousiast over was in de review van de Icon fietshandschoenen. Een gel-padding die trillingen moet absorberen en zo voor meer comfort en minder pijntjes zal zorgen. Ook is de binnenkant van de hand voorzien van veel grip in de vorm van kleine rubberen stippen. Die stipjes zie je overigens ook terug in het design van de bovenkant van de handschoen. Deze is voornamelijk zwart maar loopt langzaam over in grijs richting de vingers.

Op de wijsvinger staat de merknaam Roeckl te lezen. De vingertoppen van duim en wijsvinger hebben een rubberachtig laagje waardoor je er een touchscreen mee moet kunnen bedienen. De bovenkant van de duim is van zacht fleece en de handschoen heeft een lange manchet zodat het goed aansluit met de mouw van je jasje.

Comfortabele tussen de seizoenen

Het testen van handschoenen is de eerste rit toch altijd een beetje spannend. Stel nou dat ze toch niet zo warm zijn en je de hele rit last hebt van koude vingers? De omschrijving van Roeckl is wat dat betreft wel duidelijk want ze geven aan dat ze geschikt zijn voor de overgang van de zomer naar de winter. De eerste keer dat ik met deze handschoenen op pad ga, is het een frisse ochtend en zal de temperatuur langzaam oplopen. Een veilige eerste kennismaking, maar ook een prettige.

De handschoenen zitten erg comfortabel, doordat ze dun zijn en fijn aansluiten. De brede manchet kan ik over de mouwen van m’n jasje trekken, zodat daar geen koude lucht naar binnen komt. Ik moet de eerste paar kilometer wel even wennen aan de dikkere binnenkant door de Bi-Fusion padding. Het pakt net even anders vast, maar je merkt ook vrij snel dat het een stukje extra comfort biedt en trillingen filtert. Op de bovenkant van de handschoen zitten reflecterende details in de vorm van de logo’s op de wijsvinger en manchet en dat maakt je beter zichtbaar in grauwe of donkere omstandigheden.

Zeker bij een rit in het bos is dat extra comfort lekker en doordat ze vrij dun zijn heb je ook veel controle over de remmen en schakelen. Daar waar je met dikke handschoenen nog wel eens mis zit, heb je daar bij deze Rimbach handschoenen geen last van.

De bovenkant van de handschoenen blokt de wind, al voel je wel dat er een koude wind op waait. Bij lagere temperaturen (5 graden of lager) is een paar gevoerde handschoenen zoals de Roeckl Vaduz GTX dan prettiger. Bij een korte regenbui rollen de druppels snel van de handschoen af, en hierdoor blijven je handen lekker droog.

Specificaties

Roeckl Rimbach handschoenen met Bi-Fusion padding
Prijs: € 80,-
Getest in maat 9 (handomtrek 24 cm)
Verkrijgbaar vanaf maat 6 t/m 11 (omtrek 16 cm t/m 30 cm)
kleur: Zwart/grijs

Conclusie

Deze Rimbach handschoenen zijn precies, zoals Roeckl ze omschrijft. Ideale handschoenen voor de overgang van de zomer naar het winterseizoen. Door de dunne bovenkant zijn ze niet te warm, maar beschermen goed tegen regen en wind. De prijs van €80,- klinkt stevig, maar gezien de veelzijdigheid van deze handschoenen kan je ze in veel omstandigheden gebruiken.

Ik vind zelf het najaar en voorjaar vaak het meest lastig qua kleding, maar over de handschoenen hoef je met deze Rimbach’s niet te twijfelen. De Bi-Fusion padding is comfortabel en je merkt goed dat trillingen worden geabsorbeerd. Nu heb ik zelf geen last van tintelingen of een doof gevoel, maar deze padding maakt een rit door het bos of over slechte wegen een stuk comfortabeler.

Meer info via Roeckl