Helaas weet ik zelf maar al te goed hoe vervelend schaafwonden na een valpartij zijn. Sportful deelt deze ervaring en dat is ook precies de reden dat zij de LTD Shield broek hebben ontwikkeld. Deze broek moet er namelijk voor zorgen dat schaafwonden worden voorkomen bij een valpartij.

Frisse Micromesh en stevig Hardcord

De LTD Shield is een van de topmodellen van Sportful en dat is ook wel te zien. De broek ziet er uit als een technisch hoogstandje en vooral de ‘Micromesh’ pijpen vallen erg op. De Micromesh zit aan het uiteinde van de pijp en aan de binnenkant van het bovenbeen zodat er ruimte is voor ventilatie. Onder aan de pijp is de broek ‘gesneden’, waardoor er geen rand of grippers in zitten. Deze Micromesh wordt ook gebruikt voor het bovenste deel van de broek rondom je middel en bij de bretels. Hierdoor lijkt de broek er een voor de warmere dagen. Grappig vind ik dat juist het beschermende deel van de broek het minst opvalt als je er naar kijkt. Het verschil voel je wel want de stof is wat stugger dan je gewend bent van een fietsbroek.

De zijkant van de bovenbenen en rondom de heupen is de broek gemaakt van de beschermende Hardcord stof. Een eigen gefabriceerde stof waarbij ze gebruik hebben gemaakt van Cordura stof. Dit is een slijtvaste stof die ook wordt gebruikt bij motorkleding en werkkleding van bouwvakkers. Doordat het steviger en slijtvast is zal het minder snel scheuren bij een valpartij en op die manier zouden schaafwonden kunnen worden voorkomen. Zelf zegt Sportful dat het bij snelheden tot 45 km/u schaafwonden kan voorkomen.

Eerste indruk

Ik test deze broek in maat L en dat is de maat die ik bij Italiaanse merken altijd draag. Van overige merken draag ik met mijn 1.78 m en 72 kg maat M. Als je de broek aan hebt, voelt het qua stof als een gewone broek, maar je merkt wel het verschil van de Micromesh. De broek ventileert lekker en ik zie dat ik op die plek minder zweet ten opzichte van een broek zonder deze stof.

Dat de Hardcord stof wat stugger voelt, merk je helemaal niet als je ermee onderweg bent. Zoals ik al aangaf is dit een van de topmodellen uit de collectie broeken van Sportful. In de broek zit de TC Pro zeem, die ik eerder al met veel plezier heb getest in de Sportful R&D Cima broek. En ook nu valt me op hoe lekker deze zeem zit. Hij heeft drie verschillende diktes verdeeld over de juiste plekken van je zitvlak en dat zit comfortabel.

De broek sluit goed aan rondom mijn bovenbenen en middel en de bretels zitten comfortabel. Het is elastisch zonder dat het heel strak zit. De voorkant van de broek is laag uitgesneden wat ik persoonlijk erg fijn vind. Ik vind broeken die tot de navel of hoger komen vaak te warm en onhandig. Deze broek is een stuk lager en heeft een dubbelgeslagen mesh rand waardoor het goed aansluit zonder dat het strak zit. Ook bij de pijpen zit de broek prettig en blijft hij goed zitten ondanks dat er geen grippers aanwezig zijn.

Conclusie

Deze broek heeft heel weinig in mijn kast gelegen, want het liefst doe ik hem direct weer aan als hij gewassen is. Momenteel is het mijn favoriet omdat hij zo lekker zit. Hij sluit mooi aan en heeft een heel fijne zeem. Hij ventileert goed maar is ook bij een temperatuur van zo’n 17 graden prima te gebruiken. De prijs van deze broek is € 160,- en daarvoor krijg je een hoogwaardige broek. Ik zeg niet dat het goedkoop is maar hij kan prima concurreren met broeken waar je zomaar € 200,- of meer voor betaald. En daarbij krijg je hier ook nog een extra stuk bescherming dankzij de Hardcord panelen aan de zijkant. Gelukkig ben ik niet gevallen en heb ik geen gebruik gemaakt van de valprotectie, maar het idee dat je wat extra bescherming hebt, is altijd fijn.

Het blauwe shirt dat ik draag is de Sportful Bomber waar de mannen van Bora Hansgrohe ook in fietsen. Alle details en informatie over de LTD Shield broek en ook het shirt kan je vinden via de website van de verdeler van Sportful.