Één van de merken die wat mij betreft de afgelopen jaren de grootste sprong heeft gemaakt qua design is ABUS met haar fietshelmen. Was het in het begin vooral degelijkheid die het Duitse merk aan de helmen meegaf, nu doen ze vooraan mee wat betreft design. De degelijkheid is onderhuids nog wel gebleven hoor, maar qua kleuren en ontwerp hebben ze tegenwoordig toch een grote wow-factor. Natuurlijk, smaken verschillen maar hier op de redactie zijn we het er allemaal over eens, de 2023 kleurenschema’s en designs zijn weer erg goed gelukt.

We hebben er een drietal uitgekozen om op de foto te zetten. Drie helmen waar het Movistar Team mee fietst. De StormChaser (€ 149,95), dat is de linker op de foto’s. De GameChanger (€ 199,95) is de aerohelm, middelste op de foto en de AirBraker (€ 249,95) is de rechts.

Naast deze helmen heeft ABUS nog een hele collectie. Waaronder de nieuwe ABUS PowerDome, die we ondertussen aan het testen zijn. Daarover later meer. Nieuwe kleuren, daar ging het over. Een van die kleuren is Metallic Copper. Alle drie de modellen zijn in deze kleur te krijgen. Daarbij wordt een soort van bruine tint, Metallic Copper dus, afgewisseld met zwart en rood. Erg strak als je het mij vraagt.

Maar dit was niet ieders favoriet hier op kantoor. Coen is meer gecharmeerd van de Champagne Gold kleur. Wij hadden alleen de AirBreaker in deze kleur waarbij de champagne kleur wordt afgewisseld met zwart en een soort baby blauw.

De GameChanger en de AirBreaker zijn er ook in de Movistar Team kleuren. Maar mochten deze nieuwe kleuren toch niet helemaal jouw smaak zijn, dan kan je je lol op bij de hele collectie van ABUS. Deze drie verschillende helmen zijn er in heel veel andere kleuren zodat er altijd wel een favoriet van je bij zit.

Meer info via ABUS