Een jaar lang rondrijden in een kampioenentrui is natuurlijk fantastisch. Maar als Italiaans kampioen in je eigen wielergekke land de Giro rijden is waarschijnlijk wel de overtreffende trap. Filippo Zana van Jayco AlUla doet het momenteel, op zijn custom Giant Propel.

Alleskunner met Italiaanse looks

De Giant Propel Advanced SL heeft een hele goede indruk achtergelaten, zoals je kan lezen in de review van Björn. Een alleskunner waarmee je op elk terrein uit de voeten kan, terwijl de Propel nog steeds bekend staat als een echte aerobike. Lichtgewicht en snel dus. De renners van Jayco AlUla rijden met topmateriaal en dat zie je terug in de Shimano Dura Ace Di2 disc groepset en Cadex 50 Ultra wielen. Het gewicht van de ‘standaard’ uitvoering met vergelijkbare afmontage is al 6,8 kg, dus de mechaniekers hebben weinig moeite gehad om deze fiets op de UCI limiet af te monteren zodat Zana geen grammetje teveel meeneemt.

Uiteraard is goed materiaal het meest belangrijke voor de renners, maar de looks van deze Italiaanse kampioens fiets vind ik heel gaaf. Niet heel overdreven of erg druk, maar wel overduidelijk een fiets voor de Italiaanse kampioen. Wit in de basis met de groen en rode kleur van de vlag die schuin over het frame gaan. Het lijkt alsof de schilder er even snel met een groene en rode kwast overheen heeft geveegd en klaar. Simpel, maar erg mooi gedaan wat mij betreft. Het rode stuurlint maakt het plaatje compleet voor Zana, en zonder tegenslag kunnen we deze fiets nog zeker twee weken bijna dagelijks voorbij zien komen!

Via Giant

Tags: