Als fietsliefhebbers kennen we allemaal de n+1 regel. Er mag altijd een fiets bij. Maar soms wordt het een beetje te gek, want het blijft maar door gaan. Ook in de kleding en accessoires, want je hebt bijvoorbeeld aparte schoenen voor de mountainbike, de racefiets en ook nog voor de gravelbike. Voor wie het een beetje simpel en overzichtelijk wil houden, heeft Giro één schoen voor alle disciplines: de Sector

Ze adverteren met een schoen die zowel voor offroad als op de weg geschikt is. Op de weg is een beetje tussen aanhalingstekens. Want een echte wegschoen heeft toch andere insteek dan deze Sector schoenen en dat zie je niet alleen aan de looks maar ook aan de plek van de plaatjes, die is gemaakt voor Shimano Spd plaatjes. Maar ze hebben het beste van beide disciplines proberen samen te voegen. En dan krijg je een schoen die erg geschikt moet zijn voor de gravelbikers onder ons die zich zowel op het de verharde als onverharde paden bevindt.

Synchwire

De bovenkant van de schoen is gemaakt van Synchwire. Een heel technische stof, maar simpel uitgelegd is Synchwire een composiet-materiaal waar ventilatie en de verstevigingen allemaal al in zijn verwerkt. De bovenkant heeft daarom geen naden nodig. Het materiaal is erg dun en je kunt er bij de ventilatiegaten min of meer doorheen kijken. Onder de tong zit een versteviging verwerkt om de druk van de laces van de BOA sluiting beter te verspreiden.

De zool van de schoen heeft een carbon plaat, maar de die is haast niet te zien, want eromheen zit een rubberzool. Deze zool is extra stevig gemaakt. Er kunnen ook nog twee spikes aan de voorzijde worden gemonteerd voor extra grip. Tussen de zool en je voet, zit nog een Aegis anti-bactiereel voetbed. Dit moet nare geurtjes tegen gaan.

Maten en Prijzen

Het lichte bovenmateriaal zorgt ervoor dat het gewicht redelijk netjes blijft voor zo’n soort schoen, met 342 gram in maat 42. De schoen is binnenkort verkrijgbaar en komt in een dames en heren variant. Verkrijgbaar in 39 t/m 50 voor mannen met tussen 42 en 46 halve maten, de rest heeft sprongen van hele maten. Voor vrouwen lopen de maten van en 36 t/m 43 voor vrouwen met vanaf 37 sprongen in halve maten. Voor de schoenen betaal je € 229,95.

Meer info via Giro