Google, wie kent ze niet, gaat niet  in de wielersport! Dit werd zojuist bekend in een persbijeenkomst van Saxo Tinkoff.

We zijn allemaal een beetje op het verkeerde been gezet. Iedereen verwachtte dat Google (mede)sponsor zou worden omdat de persconferentie gehouden werd in het Google hoofdkantoor in Londen. En wat blijkt. Google heeft alleen de ruimte voor de persconferentie beschikbaar gesteld en waarschijnlijk de koffie geregeld. Lekker dan…Waarschijnlijk om meer mensen nieuwsgierig te maken…

Wat houdt het nieuws van Team SaxoBank in het kort in? Bjarne Riis vertelde vanuit het hoofdkantoor van Google in Londen dat Oleg Tinkov (de man die openlijk niet door een deur kon met Contador maar nu weer wel) de nieuwe 100% eigenaar wordt van het team. De naam veranderd daarom per direct in: Tinkoff Saxo omdat Saxo voor komend jaar 2014 medesponsor blijft. Bjarne Riis (die ook mede-eigenaar van het team was) blijft de manager voor minimaal 3 jaar. Hij geeft aan dat hij meer rust heeft als hij niet meer de mede-eigenaar is en zich vol kan richten op de prestaties van het team.

Wel jammer dat Google niet mee gaat doen want dan was er waarschijnlijk extra budget geweest voor nieuwe renners en waarschijnlijk was het goed voor de publiciteit voor het wielrennen in het algemeen. Even voor de beeldvorming: In 2012 was de omzet van Google 50,2 miljard dollar. Jazeker, een jaaromzet van vijftigpunttwee-miljard! Oke, daar moeten alle kosten nog of om te kijken wat er onder de streep overblijft, maar dat was in 2012 toch nog 10,7 miljard. Daar valt wel een mooi team mee te sponsoren voor in de toekomst. Tot die tijd moeten we het dus zonder Google doen.

Via Team Tinkoff Saxo