In Amsterdam vindt van vrijdag 2 tot en met zondag 4 december het internationale Bicycle Film Festival plaats. Nadat dit evenement eerder dit jaar al werd gehouden in onder andere Kopenhagen, Kaapstad en New York is ditmaal Amsterdam aan de beurt. Meer dan 60 korte en lange films zijn er dit weekend te zien.

Een leuk programma

Het filmfestival wordt gehouden in het gebouw Move, bij het Olympisch stadion in Amsterdam. Vanaf daar worden er tijdens het festival ook verschillende fietsritten georganiseerd. Zo organiseert de Ride Out – ook gevestigd in het gebouw – een social ride op zaterdag en heeft BBB een Social Womens Ride georganiseerd op de zondag. Verder is er ook een paneldiscussie over de toekomst van het vrouwenwielrennen met o.a. Ellen van Dijk.

Veel keuze qua films

Gedurende het weekend worden er dus meer dan 60 films gedraaid. Het aanbod qua films is behoorlijk divers, maar alle films hebben wel met fietsen te maken. Zo gaat de documentaire Kampala Cycling Couriers – die geregisseerd is door o.a. Anna van de Breggen – over de opstart van een fietskoeriersbedrijf in Oost-Afrika en legt de film Every summer in July de Tour de France vast vanuit het perspectief van zowel renners, toeschouwers als journalisten. Persoonlijk kijk ik erg uit naar de film Una Chimba die Laurens ten Dam en Peter Setting volgt tijdens Transcordilleras, een fietstocht langs drie bergketens van de Andes in Colombia over 8 dagen, 1100 kilometer lang en 25.000 hoogtemeters.

Meer info, het programma en tickets vind je op de website van het Bicycle Film Festival

Tags: