Het liefst heb ik mijn fiets zo clean mogelijk, maar gereedschap en een binnenbandje in m’n shirt vind ik niet prettig. Zeker bij lange ritten heb ik die ruimte ook nodig om voldoende eten mee te nemen en dan is een zadeltasje toch de beste oplossing om wat gereedschap en een binnenband mee te nemen. Dit nieuwe zadeltasje van Merida is hier geschikt voor. Hij oogt compact en ziet er mede daardoor goed uit.

Opvouwen en dichtdraaien

Het zadeltasje heeft een afmeting van 13 bij 11 centimeter als hij is opgevouwen. Het tasje (of etui) doe je dicht, en maak je vast onder het zadel met behulp van een Atop draaisluiting. Als je het tasje openvouwt, zie je drie zakjes waar je verschillende gereedschappen of binnenband in kan doen. Zelf heb ik altijd een binnenband, CO2 patroon, bandenlichter en een klein tooltje bij me. Hoe meer je meeneemt, hoe dikker dit tasje wordt. Na het opvouwen, kan je het touwtje van de Atop draaisluiting achter het haakje doen en deze vervolgens dichtdraaien. Aan de bovenkant van het Expert Dial tasje zit een flap die je met klittenband dicht doet. Dit voorkomt dat de materialen eruit vallen als je het tasje ondersteboven houdt, of wanneer je over slechte wegen rijdt.

Het Expert Dial tasje is helemaal zwart en wordt gemaakt van 600 Denier Polyester. Een stevig materiaal dat slijtvast is en ook waterafstotend. Aan de buitenkant van het tasje zie je een subtiel klein Merida logootje afgebeeld. Het kost € 32,95. Door de Atop sluiting is hij makkelijk te monteren en past het onder heel veel verschillende zadels.

Meer info via Merida.