Silca ken je wellicht van de gelikte fiets accesoires als de pomp, of de zeer fraaie set inbussleutels. Naast deze items zijn ze bezig met vernieuwingen en daarvoor hebben ze een kickstarter project opgezet. Kickstarter is hier al vaker voorbij gekomen en is een crowdfunding website om geld te genereren zodat uitvindingen ook daadwerklijk in productie kunnen worden genomen. De ‘Hidemybell’ is hier een succesvol voorbeeld van.

Bij Silca zijn ze de afgelopen tijd bezig geweest met het uitvinden en ontwikkelen van de zogeheten T-Ratchet en een Ti-Torque Travel Torque Extension. En dan weet je waarschijnlijk nog niet wat er mee bedoeld wordt. Vanuit een onderzoek dat ze bij Silca hebben gedaan blijkt dat de meeste aanpassingen aan de fiets onderweg wordt gedaan. Ook gaat dit vaak mis. Carbon en titanium zijn kwetsbare materialen dat kan knappen wanneer een boutje te strak wordt aangedraaid. Deze twee feiten maken dat Silca aan de slag is gegaan met een momentsleutel voor onderweg. Niet alleen klein, compact en handig maar ook nog eens erg zinvol! Deze momentsleutel heeft de naam Ti-Torque Travel meegekregen. Deze Ti-Torque is gemaakt als verlengstuk van het T-Ratchet systeem. Dit is een multi-tool met een ratel. De multi-tool kan je voorzien van bitjes, zodat elk schroefje aan je fiets los of vast gedraaid kan worden. In combinatie met de Ti-Torque kan je dus ook onderweg deze met de juiste kracht vastmaken.

Niet alleen aan het vastdraaien is gedacht, maar ook aan de vorm. Je kan het T-Ratchet naar eigen voorkeur samenstellen, maar in alle gevallen is de greep ergonomisch. Op de kickstarter pagina kan je deze ontwikkeling voor verschillende bedragen steunen. Afhankelijk van de hoeveelheid aan dollars die je overmaakt is het pakket dat je toegestuurd krijgt. Zo kan je voor de duurdere pakketten gaan, waarbij je tevens een mooi hoesje krijgt voor je tooltjes. Ook een schort voor tijdens het klussen kan tot het pakket behoren.

Overigens is het benodigde bedrag al ruimschoots binnengehaald en zal de eerste levering rond december plaats gaan vinden! Vind je dit nou wel een geschikt kerst-cadeau dan kan je via onderstaande link naar de Kickstarter alsnog het project ‘backen’. Wil je alles in een set dan moet je voor $145,- investeren.

In Nederland kan je bij Bureau Fidder terecht voor Silca producten.

silca-ratchet silca-ratchet3 silca-ratchet4 silca-schort