Als ik aan Laurens ten Dam denk, dan zijn er twee woorden die direct bij me opkomen. Wielrenner en levensgenieter. Al jaren behoort hij tot de top van het Nederlandse wielrennen en dankzij de social media heb ik bij hem het beeld van een levensgenieter. Zijn motto en website Live Slow Ride Fast bevestigt dit beeld. Relax, geniet van de kleine dingen, geen stress en gebruik je energie om zo hard mogelijk te fietsen.

Via zijn Instagram krijg je al een goed beeld van zijn leven dankzij zijn vele vlogs. Op de website vind je zijn verhaal. Hoe hij is begonnen met racen en wat zijn carrière hem tot nu toe heeft gebracht. Ook vertelt hij over zijn favoriete plekken, zijn avonturen onderweg en de rol van zijn vrouw en kinderen in zijn leven. Hij zit in de nadagen van zijn carrière, is ondertussen ook al bezig als hoofdredacteur bij Bicycling, en is komend seizoen in elk geval nog te bewonderen in het Sunweb tenue op World Tour niveau.

Naast de interessante verhalen en mooie foto’s is er ook een webshop, die momenteel nog maar een enkel item heeft. Gezien de reacties die op social media voorbij komen, lijkt het erop dat deze nog uitgebreid wordt. Zo wordt er bijvoorbeeld gesproken over een vrouwenshirt met daarop de tekst ‘Live Slow Ride Fast’.

Dit shirt is momenteel enkel verkrijgbaar voor mannen en is geproduceerd in samenwerking met La Machine. Een zwart shirt met in witte letters de tekst. Onderaan het shirt staat het LtD logo en in de nek is er plek voor het logo van La Machine. Het shirt is verkrijgbaar in de maten XS tot XXL en kost € 29,95.

Meer info bij Live Slow Ride Fast