Met de populariteit van indoor trainen neemt ook het aantal verschillende trainers hard toe. En elk merk probeert zich op zijn manier te onderscheiden van de rest. InsideRide helpt Wahoo een handje in dit geval.

Het enige gevoel dat een indoor trainer je kan geven dat ook een beetje op het fietsen buiten lijkt is het trappen. Verder zijn indoor veelal statisch. Daar waar je je fiets bij een sprint of stevige klim buiten alle kanten op kan bewegen blijft deze bij de gemiddelde trainer kaarsrecht staan. Je went eraan, maar toch is het soms een wat vreemde gewaarwording.

Naarmate de indoor trainers toenemen in populariteit werken ook de fabrikanten aan nieuwe mogelijkheden. Zo kwam Wahoo zelf al met de Kickr Climb waardoor het voorwiel van je fiets omhoog gaat zodat je niet alleen nog virtueel aan het klimmen bent. Tacx heeft de gigantische en kostbare Magnum. Een band die ook beklimming kan nabootsen waarop je fiets helemaal los staat en je vrij kan bewegen. Kinetic had zijdelingse bewegingvorig jaar al geïntegreerd in hun R1 direct drive trainer.

De Kickr E-Ride bestaat uit twee losse componenten die specifiek gemaakt zijn voor een Wahoo Kickr setup. Wanneer de fiets vast staat op de twee componenten is deze niet meer statisch. De fiets, en dus ook de Kickr zelf, kan zijwaarts kantelen, maar ook iets naar voren en naar achteren bewegen. Hiermee willen ze het gevoel nabootsen dat je hebt bij het trappen en je meer feedback krijgt van de fiets. Zoals je merkt is het wat lastig uitleggen. Zelf hebben ze er ook opvallend weinig tekst en uitleg bij. DC Rainmaker legt het beter uit.

De Kickr E-Ride is dus een add-on en niet van Wahoo zelf. Hij kost omgerekend een kleine € 360,- en is op het moment uitverkocht, maar wellicht dat ze weer met een nieuwe batch op de markt komen.

Via InsideRide

Tags: