Op dit moment rijdt Richard Carapaz rond in de Giro d’Italia. De Ecuadoriaan werd afgelopen jaar Olympisch Kampioen in Tokio maar dat is een titel waar geen trui aan verbonden is zoals we dat eigenlijk wel gewend zijn in de wielerwereld. Als Olympisch kampioen kan je hem wel herkennen aan de gouden details aan de mouwtjes van z’n shirt en op z’n helm.

Zwarte Dogma F met gouden details

In het eerste deel van dit seizoen reed hij al op een compleet gouden fiets. Op de eerste rustdag van de Giro wisten de Italianen Carapaz te verrassen met een wat minder opvallend, maar niet minder mooie nieuwe Dogma F. Smaken verschillen, maar deze zwart met gouden Dogma vind ik persoonlijk een stuk fraaier.

De fiets is verder hetzelfde als de Pinarello Dogma F van Team Ineos, die sinds dit seizoen ook zijn overgestapt op schijfremmen. Hij is opgebouwd met een nieuwe Shimano Dura Ace Di2 12 speed groepset, al rijdt Carapaz nog met een crankset uit de 9100 serie. De overige onderdelen zijn van Most, het huismerk van Pinarello. Ik ben benieuwd of het Carapaz een extra boost geeft in zijn poging om de Giro te winnen.

Meer info via Pinarello of de verdeler van Pinarello