Aan de Olympische Spelen meedoen is al bijzonder, laat staan winnen! Remco Evenepoel en Kristen Faulkner flikten het en pakten allebei olympisch goud in de wegrit. Evenepoel pakte een week eerder ook al goud op de tijdrit en Faulkner is ook olympisch kampioen met de teamachtervolging op de baan geworden. De komende vier jaar zijn zij dus (dubbel) olympisch kampioen en een fietsenmerk laat dat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Beiden kregen van hun fietssponsor een goudkleurige fiets, met allebei een totaal verschillend design.

Een goudkleurige S-Works Tarmac SL8 voor Remco Evenepoel

Een gouden fiets voor een Olympisch kampioen, zo moet Specialized gedacht hebben. Het hele frame heeft een goudkleur gekregen, die goed matcht met de zwarte componenten zoals de cockpit en groepset, en al helemaal goed samengaat met de beige zijkanten van de buitenbanden. Als we het frame van dichterbij bekijken zien we dat het geen egale goudkleur betreft, maar een soort rookeffect. De decals zijn zwart en samen zorgt dat voor een gelikt geheel. De fiets glimt, maar Evenepoel zelf zo mogelijk nog meer.

De fiets van Evenepoel is afgemonteerd met de nieuwste Shimano Dura Ace Di2 groepset, en de wielen en cockpit van het eigen merk van Specialized, Roval. De Tarmac SL8 is een allround fiets die je volgens Specialized voor elke wedstrijd en fietsrit in kunt zetten, omdat hij zowel aerodynamisch, licht en stijf is. Collega Coen testte deze racer eerder al in de Limburgse heuvels en hij was toen behoorlijk enthousiast. Officiele foto’s zijn er nog niet van maar op de Insta van Remco kan je de fiets wel zien.

Amerikaanse vlag én goudkleur op de Cannondale LAB71 SuperSix Evo van Kristen Faulkner

Als we naar de Cannondale van Faulkner kijken is daar eigenlijk veel meer te zien. Faulkner werd eerder dit jaar Amerikaans kampioen op de weg en dat zie je maar al te goed terug op deze LAB71 SuperSix Evo. Van links naar rechts beslaan de kleuren van de Amerikaanse vlag het hele frame, met de strepen aan de linkerkant en de sterren over het balhoofd en de voorvork. Maar de goudkleur komt ook zeker terug. De decals zijn goudkleurig, net als de strepen en de sterren van de vlag.

De Cannondale van Faulkner is uitgerust met Shimano Dura Ace Di2, Vision Metron 45 SL wielen, FSA Powerbox K-Force crankstel, Speedplay pedalen en Vittoria Corsa Pro banden. Een complete fiets met een passend design, waar Faulkner zeker mee kan shinen de komende tijd. Waar voor de mannen de Tour de France al achter de rug is, staat de Tour de Femmes voor de deur voor de dames. Je kunt deze speciale racer dus zeker op televisie zien, of nog beter als je langs het parcours gaat staan. De Tour de Femmes start namelijk vanuit Nederland!

Meer info via en EF Education-Easypost en Insta van Remco