Net iets meer dan een jaar geleden presenteerde Isaac de nieuwe Element. Hun lichtgewichte Performance fiets, zoals ze hem zelf betitelen. Aan de fiets is wat dat betreft niets veranderd, maar mocht je de Crystal Black kleur niet speciaal genoeg vinden, hebben ze nu een frame in de Crystal Chrome Black kleuren.

Lichtgewicht en glanzende decals

De glanzende Chrome gekleurde decals vallen meer op dan de zwarte black on black voorganger. In beide gevallen vind ik het er wel chic en strak uitzien. Met de Chrome gekleurde logo’s springt de fiets er wat mij betreft net wat meer uit. Het frame is met 750 gram erg licht en zeker met een paar lichte carbon wielen is dit een ultieme klimfiets. De fiets komt met een cockpit waarbij alle kabels mooi zijn geïntegreerd. Meer details kan je teruglezen in het artikel van de lancering van de Isaac Element.

Online configurator

Bij Isaac hebben ze een online configurator waarbij je je eigen fiets kan samenstellen. Hierbij kan je kiezen uit verschillende groepsets van SRAM of Shimano. Ook heb je keuze uit verschillende carbon Fore wielsets of aluminium wielen. De Isaac Element Crystal Chrome Black is verkrijgbaar vanaf € 4.299,-. Dan is hij opgebouwd met een paar aluminium Shimano wielen en de mechanische Shimano 105 11-speed disc groepset. Het topmodel is afgemonteerd met een Shimano Dura Ace Di2 disc 12-speed groepset en full carbon Fore Four wielen.

Hiervoor komt het prijskaartje op € 7.999,-. Tussen deze twee ‘uitersten’ kan je in de online configurator veel verschillende variaties maken, waarbij je direct kan zien wat het onder aan de streep gaat kosten. Het lijkt alsof er niet veel op voorraad is, maar de dealers hebben de voorraad. Daar kan je meteen kijken hoe hij er in het echt uitziet.

Meer info via Isaac