Een gewone fietspomp met een digitale meter had SKS-Germany nog niet in haar collectie en dan tel ik de digitale voetpomp niet mee. Maar dat is verleden tijd. De nieuwe Air-X-Plorer Digi 10.0, een hele mond vol, heeft een digitale manometer die tot twee cijfers achter de komma nauwkeurig is.

De pomp heeft een stalen buis en de voet is van metaal gemaakt. Lekker solide dus. En om het makkelijk te maken om bij elk ventiel te kunnen, is de slang 120 cm lang. De nieuwe pompkop is geschikt voor Presta-, Schrader- en Dunlopventielen. Dus je kan er de banden van al je fietsen mee oppompen.

De pompen van SKS worden steeds duurzamer. Zo kan je bijna alle onderdelen los bijbestellen mocht er iets stuk gaan. Het idee is dat je dus nooit meer je fietspomp hoeft weg te gooien. Als je dan nu bang bent dat er snel wat stuk gaat, kan ik je geruststellen. Ik heb nu zo’n 8 jaar een Rennkompressor, maar daar is nog nooit iets van stuk gegaan. Daarom geven ze bij SKS ook 5 jaar fabrieksgarantie en op de elektronica 2 jaar.

De adviesprijs voor de fietspomp met digitale meter is € 59,99. Naast deze hebben ze in dezelfde duurzame lijn nog 4 andere fietspompen, elk in een andere prijsklasse. Meer info via SKS-Germany