Altijd leuk om te zien wat de transfer van een profrenner allemaal in beweging kan brengen. Bij Team TotalEnergies is er door de komst van Peter Sagan veel veranderd, waaronder hun kleding die nu van Sportful zal zijn.

Hij is dan misschien niet meer zo onoverwinnelijk als een aantal seizoenen geleden, maar Peter Sagan is nog niet klaar met fietsen. Zijn transfer van Bora-Hansgrohe naar Team TotalEnergies was ook groot nieuws. Ook omdat hij feitelijk een stap terug doet door van een WorldTour ploeg naar een ProTour ploeg te gaan. Hij is nog altijd een van de best betaalde profs, dus het team dat hem wil hebben, zal diep in de buidel moeten tasten. En Sagan komt ook niet alleen, want hij neemt zijn broer Juraj mee, als ook Daniel Oss.

Het jersey van het team zal de Sportful Bomber zijn. Op basis van het Bomber snelpak, maar dan eigenlijk alleen de bovenste helft.

Bij TotalEnergies is die buidel kennelijk diep genoeg. Neem je Sagan in dienst, dan krijg je er nog een heleboel dingen bij. Ook kledingsponsor Sportful gaat mee. Ze werken al jaren samen met Sagan en aan het eind van afgelopen jaar tekenden ze een contract voor nog eens tien jaar. Daarmee zal Sagan tot vermoedelijk het einde van zijn carrière in kleding van Sportful rijden. En dus ook ook Team TotalEnergies.

vlnr Boasson-Hagen, Sagan, Bonifazio, Turgis, Vuillermoz

Wilier heeft plaats moeten maken voor de fietsen van Specialized. De Amerikanen en Sagan werken al heel lang samen en het is geen geheim dat ze er graag aan bijdragen om Sagan op hun fietsen te laten rijden. Niki Terpstra wordt op deze manier ook weer herenigd met Specialized waar hij in zijn jaren bij Quick-Step op reed en ook zijn successen op boekte.

Alle kleding is ook te koop bij Sportful of de verdeler van Sportful.

Het bibshort is de Sportful LTD, waar ze bij Bora ook al mee reden
Peter Sagan krijgt als enige in het team eigen kleuren voor zijn fiets, maar wel met het rood van TotalEnergies

Comments are closed.