De Odyssey jersey is ontworpen om de ultieme jersey te zijn voor avonturen op twee wielen. De woorden van Japans fietskledingmerk PEdALED en hun aspiraties zijn hiermee duidelijk. Hun Odyssey collectie omvat kleding en tassen voor de avontuurlijke fietsers, we geven een kort overzicht.

PEdALED ondersteund al enige tijd avontuurlijke evenementen zoals de Transcontinental Race en de Silk Road Mountain Race. Wedstrijden van duizenden kilometers lang waarbij je als fietser zonder ondersteuning van anderen je weg moet zien te vinden naar de finish. Vele lange dagen in het zadel waarbij de elementen een grote rol spelen. Als je dergelijke tochten wel een gevolgd hebt weet je dat je bijna elk soort weer tegen kan komen. Die evenementen heeft PEdALED gebruikt om tot deze collectie producten te komen.

Het oranje vlak dat je ziet op de foto bestaat uit zeven zakken. Een aan de linker- en rechterkant, daartussen drie grote en het zwarte gaas is een aparte zak voor natte kleding. € 145,-

Laten beginnen met de jersey, want daaraan zie je al aardig waar het om gaat. Hij heeft bijvoorbeeld 7 zakken! Natuurlijk 3 grote zakken op de rug, maar ook één aan elke zijkant, een kleiner vak met een rits en één vak met gaas op de rus voor bijvoorbeeld natte kleding. Reflecterende elementen op de rug, armen en achterzakken moeten je ook zichtbaar maken als je door moet in het donker. De stof is gemaakt om goed te ademen, snel te drogen en geurtjes tegen te gaan. Precies wat je nodig hebt bij lange ritten met wisselvallige omstandigheden.

Het bibshort heeft ook vakken waarvan één over de hele breedte van de onderrug zoals je hierboven op de foto ziet en één op elke broekspijp. € 170,-

Ook de broek heeft de nodige zakken om spullen mee te kunnen vervoeren. Drie zakken maar liefst. Eén grote onder op de rug over de hele breedte en twee aan de zijkanten. Elke broekspijp heeft dus ook een vak en kan je van de onderkant van de broekspijp kan bereiken. De opening zit ter hoogte van de gripper en is volgens PEdALED zo gemaakt dat er niets uit kan vallen. Deze vakken zijn bijvoorbeeld handig om eten in te stoppen waar je onderweg gemakkelijk bij kan.

Elke broekspijp heeft vak waar je van de onderkant van pijp bij kan

Het vest is een extra laagje, maar vooral gemaakt om extra goed zichtbaar te zijn. De hele voorkant is reflecterend, terwijl het mesh op de rug de reflecterende delen van het jersey zichtbaar houden. Het heeft wel een extra vakje met rits aan de voorkant. Je kan het vest in een klein zakje dat vast zit aan de binnenkant oprollen om het op te bergen.

Het vest is geheel reflecterend aan de voorkant en heeft vooral mesh op de rug. € 120,-

Het Waterproof Jacket is natuurlijk om je te beschermen tegen de regen. Met een waterkolom van 10.000 heeft het een zeer goede waterdichtheid en zou volgens PEdALED nog steeds goed moeten ademen. Het heeft vast zakje waar je het in kan proppen zodat je het makkelijk mee kan nemen. Het heeft ook een eigen vak dat via de zijkant bereikbaar is en waterdicht is. Om je bibshort, en dan met name je zeem, goed te beschermen als er veel water op de weg ligt is er een extra flap aan de achterkant.

Het jack heeft een hoge waterkolom van 10.000 en een extra flap om je achterkant te beschermen tegen de spray. € 260,-

Er zijn natuurlijk ook nog sokken. Deze zijn gemaakt van een mix van zijde en wol om comfortabel te zijn en blijven en te voorkomen dat ze gaan stinken. Ze hebben een reflecterende band voor de zichtbaarheid.

De sokken zijn gemaakt van een mix van zijde en wil. € 30,-

Tot slot is er nog een paar handschoenen waar iets bijzonders mee is. In de eerste plaats is het een gewoon paar handschoenen om je beschermen tegen koude. Maar in een vakje bij de pols hebben ze een soort regenhoesje verstopt dat je over handen heen kan trekken en de handschoenen volledig waterdicht maakt. Eén handschoen voor meerdere omstandigheden dus.

De handschoenen hebben een klein vakje bij de pols waar een waterdichte cover in verstopt zit. € 60,-

De Odyssey collectie omvat ook nog een serie van vier tassen voor de bikepackers onder ons. Die komen later aan bod. Alle info bij PEdALED.