Als Pinarello met nieuwe kleuren komt, is het vaak redelijk bescheiden. Ze doen vaak niet heel erg gek, maar dat zijn vaak wel de designs die je na een aantal jaren nog steeds leuk vindt. Zo ook met de nieuwe kleuren voor de Dogma X 2025.

Drie nieuwe kleuren

Drie nieuwe kleuren dus waarbij de Xolar Sea mij het meest aanspreekt. De drie nieuwe kleuren zijn een aanvulling op de collectie, dus je kan nog steeds voor de andere kleuren gaan die we al eerder zagen toen de Dogma X nieuw werd gepresenteerd. De Dogma X is trouwens de endurance racer van Pinarello. Wel een topmodel, maar met iets meer comfort dan de Pinarello Dogma F. Opvallendste van de Dogma X is de staande achtervork. Ze hebben er een soort van kunststukje van gemaakt. En de afmontage is Shimano Dura-Ace Di2, Sram Red AXS of Campagnolo Super Record Wireless.

Maar goed, even terug naar de drie nieuwe kleuren. Xolar Sea is een blauwe kleur die duidelijk anders is dan de bestaande blauwe kleur. Ondanks de mat zwarte kleur, ziet hij er meer glanzender uit en het blauw loopt van donker naar lichter. Erg gaaf, ook in combinatie met de zilverkleurige decals. Aan de ene kant Dogma, aan de andere kant Pinarello.

De andere kleuren zijn Xolar Yellow en Xolar White. De gele versie is knalgeel en daar moet je van houden. De witte versie is deels wit en deels zwart. Mooi in evenwicht. Maar als ik mijn geld ergens op moest zetten dan is het de Xolar Sea.

Meer info bij Pinarello of de verdeler Carbonbike.