De nieuw Cytal Carbon is de nieuwe helm van POC. Misschien heb je hem al wel eens voorbij zien komen, want dat zou goed kunnen. De renners van EF Education First reden de afgelopen weken al met de helmen rond. De Cytal Carbon is volgens POC een helm die veiligheid met ventilatie en aerodynamica combineert. Maar doen dat niet alle helmen?

POC heeft in de helm een 360 graden fit aangebracht, dit houdt in dat bij het draaien aan de knop aan de achterkant, de padding van de helm zich rondom je hoofd vormt. Ze wilden niet dat alleen de achterkant van de padding tegen het hoofd wordt geklemd.

Ventilatie

Het bijzondere aan deze helm is de Carbon wing, deze zit geïntegreerd in de helm. Deze wing moet zorgen voor een betere lucht doorstroom en daardoor dus een betere koeling in de helm. Ook vergroot de wing de hoeveelheid lucht die de helm van voren instroomt. En omdat deze luchtsleuven recht door de helm lopen kan de lucht vrij door helm stromen.

Aerodynamica

Ook over aerodynamica is nagedacht en daar spelen de grote lucht inlaten ook een rol in. Klinkt misschien tegenstrijdig maar omdat de lucht inlaten zo groot zijn, leiden deze de lucht door de helm in plaats van dat deze eromheen moet. Dit heeft ook als voordeel dat er minder druk op de voorkant van de helm komt staan.

Details

Zoals we gewend zijn van POC is de Crystal Pro ook een bijzondere helm qua vorm. Niet iedereen zal er fan van zijn maar het is wel typisch een Poc helm. De helm is beschikbaar in de maten small (50-56), medium (54-59) en large (56-61). De helm weegt in maat M 250 gram. Voor de POC Crystal Carbon betaal je € 400,-.

Meer info via POC