Het merk Craft heeft een naam hoog te houden als het om onderkleding gaat. Of base layer zoals het Engelse woord het product mooier weergeeft.

Natuurlijk is er behalve onderkleding nog meer Craft kleding, maar als je een willekeurige sporter zou vragen een paar merken op te noemen die sportonderkleding maakt, zit de Craft onderkleding er bijna altijd bij. Dus toen we een shirt voor de winter kregen opgestuurd van ze om te testen, hadden we toch wel hoge verwachtingen.

Testen
Het Craft thermoshirt met lange mouwen dat we kregen heeft de officiële naam: Craft Active Extreme Crewneck M. En in normale mensentaal is het een thermoshirt voor de koude dagen. Zelf geven ze aan tussen 0 en 15 graden en het is ook voor de serieuze fietser.  Het doosje waar de onderkleding in komt ziet er altijd gelikt uit (vind ik persoonlijk altijd leuk). Om het ondershirt een Craft-tintje mee te geven (anders is het ook maar zo saai) hebben ze  een speels rood stiksel in het shirt verwerkt. Verder heeft de mouw onderaan de stipjes van het logo in het rood en bij de keel zit er een vreemd rood rubberachtig logo. Nou ja, het logo is niet vreemd maar dat het gemaakt is van een dikkig rubber is ietwat vreemd. Ook zit er in de nek een belachelijk groot label, dat er direct uit mag. Qua maat kiezen de meeste renners voor een maatje kleiner dan hun normale kledingmaat. Omdat het stretch stof is (100% polyester, lijkt het daarom een veel te klein shirt maar bij het aantrekken is dat dus niet het geval. Het shirt zit heerlijk, sluit overal goed aan en ook is het shirt lang genoeg (ook de mouwen).

Bij het eerste fietsrondje was het een graad of 11 en direct wordt duidelijk waarom het een wintershirt is. Het verschilt natuurlijk per persoon maar met 11 graden was het ondershirt met daarover een winterwielershirt gewoon te warm. Nu fietste ik ook best wel redelijk tempo. De zweetafvoer deed goed zijn werk waardoor ik het te warm had zonder een koude natte rug.

Dan maar eens wachten op echt kouder weer. En daar hoef je in Nederland nooit lang op te wachten. Een rondje met 7 graden en een rondje met 8 graden. En dan komt het shirt het best tot zijn recht. En dan heb je als het echt kouder wordt nog de optie om er een windjack of winterjack bij aan te trekken.

De prijs van het Craft thermoshirt is € 39,95

Tja hoelang kun je een ondershirt testen… ik weet genoeg. Oh… en dat beetje vreemde rubberen logo bij je keel heb je tijdens het fietsen helemaal geen last van, al denk je van te voren dat je er wel last van gaat hebben.

Pluspunten
+ zit heerlijk
+ echt een wintershirt

Minpunten
– vreemd rubberen logo bij keel
– grote label in nek

Conclusie
Gewoon een heerlijk ondershirt waar je tijdens het fietsen niet bewust iets van merkt. Het shirt sluit overal echt goed aan. Als de temperaturen boven de 10 graden komt is het best een warm shirt. Het is echt een ondershirt voor de koude winters. Prima zweetafvoer. Qua prijs is Craft niet de duurste maar ook niet de goedkoopste. Prijs/kwaliteit is echt super! De shirts gaan uit ervaring echt lang mee en blijven ook erg goed. Natuurlijk zijn er ook andere merken die ook goede ondershirts leveren maar Craft maakt zijn reputatie wat betreft thermokleding wel waar, vandaar ook  minimale minpunten bij dit shirt.

Het geteste shirt heeft maat M, terwijl ondergetekende in normale kleding maat L heeft.

 

craft-beactive-extreme4 craft-beactive-extreme3 craft-beactive-extreme2 craft-beactive-extreme

Dank aan Sportswearonline