“Goede kleding is het halve fietsen”, zeg ik tegen mensen die mij om advies vragen over wat voor kleding ze nodig hebben. Of ik altijd gelijk heb, laat ik in het midden, maar in de winter kan je er bijna niet omheen.

Rapha had al ruime keuze in winterkleding en ze hebben die nu ook voor hun Core collectie. Een collectie met een lager prijspeil in vergelijking met de rest van hun assortiment. Je kan het basics noemen. Kleding die je in ieder geval nodig hebt als je wilt gaan fietsen. Ze hadden als shirtjes en bibshorts voor zowel heren als dames en nu dus ook voor in de winter.

Daarvoor hebben ze een jas en lange broek ontwikkeld, ook voor zowel heren als dames. Het Core Winter Jacket en Core Winter Tights. Beide € 140,-, de broek is er ook voor € 125,- zonder zeem (om over je zomerbroek aan te trekken). Daarvoor krijg je een jas waarvan de voorkant en de armen winddicht en waterafstotend zijn. De stof is ademend waardoor zweet afgevoerd kan worden. Op de rug drie zakken voor je spullen.

De lange broek met bretels is gevoerd met fleece voor warmte en heeft net als de jas ademende stof. Bonus zijn de reflecterende strepen op de kuit. In de winter is het zicht altijd iets minder dus goed dat daar aan is gedacht.

Of je nou met deze Rapha-kleding de winter in duikt of niet, met je zomerkloffie in temperaturen onder 10 graden gaan rijden is geen pretje. Een paar arm- en beenstukken kunnen een beetje soelaas bieden, maar zodra het verder richting het vriespunt gaat, moet je echt goed wapenen tegen de kou. Een goed jack en lange gevoerde broek geven je de mogelijkheid om ook in de winter door te blijven fietsen.

Te koop online bij Rapha online of in hun winkel in Amsterdam.

Women’s Core Winter Jacket
Men’s Core Winter Jacket. Is er ook nog in het zwart.
vlnr Men’s Core Winter Tights met zeem, Men’s Core Winter Tights zonder zeem en de Women’s Core Winter Tights met zeem (is er ook zonder zeem)