Satin blue met een vleugje goud, zo omschrijft Isaac de nieuwe kleur op de Boson. De Boson was er al in Indigo blue en in Onyx black, en nu heeft Isaac daar dus een derde kleur aan toegevoegd. Met het vleugje goud bedoeld Isaac de decals, want we zien de merknaam en het logo in het goud terugkomen. Verder is het frame niet geheel Satin Blue, want er is ook zwart gebruikt op bijvoorbeeld de staande achtervork. De combinatie van blauw, goud en zwart matcht goed als je het mij vraagt.

Endurance racer

Isaac omschrijft de Boson als een endurance racer en de fiets is geschikt voor uitdagende parcoursen zoals kasseien, aldus het merk. Het frame ziet er strak en clean uit, en dat komt mede door de volledig weggewerkte bekabeling. De geometrie moet volgens Isaac zorgen voor een goede balans tussen comfort en wendbaarheid. De voorvork heeft een slank ontwerp en ook de cockpit is van carbon. De cockpit en het zadel zijn beide van Isaac zelf.

Verschillende afmontages

De fiets is verkrijgbaar vanaf € 3.199,-, en dan krijg je een afmontage met de mechanische 105 R7000 groep van Shimano en aluminium wielen van Shimano. Op de foto’s zien we de fiets met een Shimano 105 Di2 R7150 groepset, en in dat geval betaal je € 3.899,-. Verder kun je ook nog kiezen voor Ultegra Di2 R8150 en Dura Ace Di2 R9250. Ook kun je de fiets af laten monteren met Sram, en in dat geval heb je de keuze uit de Sram Rival eTap AXS of de Sram Force eTap AXS groepset.

Qua wielen heb je de keuze uit wielen van Shimano, DT Swiss en Fore, het huismerk van Isaac. Verder heb je nog de keuzes uit verschillende zadels en bepaal je zelf de lengte van de stuurpen en de breedte van je stuur. Wat betreft de banden kiest Isaac voor de Goodyear Eagle F1 van 25 mm breed. Het is altijd leuk om even te spelen met de verschillende afmontages in zo’n configurator, en dat hebben we dan natuurlijk ook even gedaan. De duurste uitvoering kost € 6.899,- en dan heb je de Shimano Dura Ace Di2 R9250 groepset en het 48 mm hoge carbon Fore Five CRD wielset.

Meer info via Isaac.