Eind vorig jaar schreven we over de lancering van de nieuwe Bianchi Oltre RC, en nu komt het Italiaanse merk met een exclusieve oplage van deze fiets in een speciale Tour de France uitvoering. Al weken stuurt Bianchi op social media teasers van de fiets de wereld in en nu is het eindelijk zover. De fiets heeft de welbekende celeste kleur die we kennen van Bianchi en die kleur is gecombineerd met de gele Tour de France kleuren. En dat hebben ze subtiel aangepakt. Of moderner zoals Bianchi het noemt. Want het celeste op dit frame is wat chiquer en het geel is meer goudgeel, en dat past echt wel goed bij elkaar.

De Oltre RC fietst dit seizoen al rond in het profpeloton, want Bianchi is sponsor van wielerploeg Arkea-Samsic. Zij rijden op een matzwarte uitvoering met de decals in de celeste kleur. Toen Bianchi de OLTRE RC eind vorig jaar op de markt bracht was er in eerste instantie nogal wat te doen rondom de zogeheten Air Deflector. Dit zijn twee openingen bij het balhoofd waardoor er wind tussendoor kan, zodat je een lagere weerstand en een betere airflow krijgt. Maar de Air Deflector werd afgekeurd door de UCI, maar hier zit hij gewoon op. En als je er wedstrijden mee wil rijden, dan schroef je hem er even af.

Gaaf design

Bianchi komt met een oplage van 176 fietsen in de Tour de France editie. En waarom dan 176 hoor ik je denken. Nou, Bianchi heeft dit nummer bedacht omdat er ook 176 renners aan de Tour de France mee mogen doen. Naast de Celeste kleur zien we de gele Tour de France kleuren. Het doet een beetje denken aan de periode dat team Jumbo-Visma op Bianchi’s fietste, want ook toen werd celeste met geel gecombineerd op de fietsen. Alleen is de combinatie bij deze versie wel chic. De gele kleur komt onder andere terug in de decals en bij de Bianchi en Tour de France logo’s en op de bovenbuis. Deze 176 fietsen zijn met de hand gespoten in Italië.

Aan een kant van de onderbuis staat Bianchi, aan de andere kant staat Reparto Corse. Dat laatste verwijst naar de raceafdeling van het merk. De 176 fietsen zijn genummerd en het nummer van je fiets staat ook op het frame. De Bianchi wordt afgemonteerd met een Shimano Dura Ace Di2 groepset en een Reparto Corse wielset. De RC50 voor en de RC 65 achter. 

Leuke gadgets 

En met alleen de fiets ben je er nog niet. Bianchi heeft namelijk een aantal extra cadeautjes in petto voor de 176 eigenaren van deze fiets. Je krijgt namelijk een originele gele trui uit de Tour de France, een metalen kaartje met daarop je naam en het framenummer van jouw fiets. En verder krijg je nog een set wieltassen en een zadelhoes. Gaaf! Aan de andere kant, met een prijskaartje van € 15.500,- kan er ook wel een leuk extraatje vanaf. Chique fiets!

Meer info via Bianchi.