Het is niet de eerste keer dat het Australische kledingmerk MAAP de handen in elkaar slaat met een ander merk in de fietsbranche, en ook deze keer kunnen we weer spreken van een succesvolle collab. In samenwerking met het Italiaanse helmenmerk Kask is de Protone Icon helm aangepakt en dat resulteert in twee opvallende designs.

De Kask Protone Icon is de opvolger van de Protone en is één van de topmodellen van Kask. De normale versie van deze helm kost € 275,- en je hebt dan de keuze uit drie maten en maar liefst veertien verschillende kleuren. De helm is volgens Kask geschikt voor op de wegfiets, gravelbike, crosser en zelfs de mountainbike. Een lekker universeel design dus.

Deze speciale uitvoering weegt 250 gram en is verkrijgbaar in de maten S (50-56 cm), M (52-58 cm) en L (59-62 cm). De strap rond de onderkant van je kin is gemaakt van eco-leer en het Octofit+ verstelsysteem moet zorgen voor een comfortabele en precieze aansluiting op je hoofd. De kleur van de bandjes én de strap bij de kin zijn overigens exclusief voor deze uitvoering ontworpen. Zoals we gewend zijn van Kask voldoet de helm aan de hoge veiligheidsstandaarden van de eigen WG11 veiligheidstest.

Twee opvallende designs: Fog en Nightshade

De uitvoering die Kask en MAAP samen hebben ontworpen is met een verkoopprijs van € 355,- wel iets duurder dan de standaard Protone Icon, maar je krijgt er wel een opvallend design voor terug. De helm is verkrijgbaar in de kleuren Fog en Nightshade. De kleur Fog is een grijze helm en die kleur grijs is in verschillende tinten op de helm te zien, waardoor je inderdaad een mistachtig effect krijgt.

De kleur Nightshade is donkerblauw/paars, en ook hier zien we weer dat de helm niet overal dezelfde kleuren heeft. Persoonlijk vind ik deze uitvoering het mooist, omdat de kleur van de helm goed matcht met de kleur van de bandjes. Ook komen de witte decals goed uit op deze uitvoering.

De merknaam MAAP is op verschillende plekken terug te vinden op de helm in een reflecterende witte kleur. Een leuk detail is dat de naam op alle plekken een ander lettertype heeft, waardoor het een speelse look krijgt. Uiteraard zien we merknaam Kask ook terug. Al met al staat de helm behoorlijk vol met merknamen. Zeker als je fan bent van MAAP kleding is deze helm een stijlvolle aanvulling op je outfit.

Meer info via MAAP en of Kask.

Tags: