Als je de beste van de wereld bent mag je dat best laten zien. Team Sunweb dacht er ook zo over, getuige Dumoulins tijdritpak en -fiets voor 2018 waarmee hij voor het eerst in de Abu Dhabi Tour zal gaan rijden.

Als het je lukt om naast Dumoulin te kunnen fietsen (al is het maar even), kunnen de regenboogkleuren van deze wereldkampioen je niet ontgaan. Elf keer is de regenboog te zien op het witte en ietwat doorzichtige Etxeondo skinsuit, en de sokken. Het pak is samen met de TU Delft en DSM ontwikkeld, onder andere door middel van windtunnel-testen, bike-fitting en data analyses. Het design van het pak is vrij rustig te noemen. Het deed ons in eerste instantie denken aan het geheel witte pak waar Wiggins in reed toen hij wereldkampioen was. Maar als we het persbericht van Team Sunweb moeten geloven is het design niet zonder slag of stoot tot stand gekomen en is er enige discussie geweest met de UCI. De inhoud van die discussie is niet duidelijk, maar we weten allemaal dat er maar weinig dingen zijn waar de UCI geen regeltjes voor heeft.

Bij een nieuw pak hoort natuurlijk ook een nieuwe fiets. Of althans een nieuw design want de Giant Trinity Advanced Pro is verder niet veranderd ten opzichte van 2017.